ЧДТУ за рік піднявся на 41 сходинку в рейтингу найкращих університетів України

ЧДТУ за рік піднявся на 41 сходинку в рейтингу найкращих університетів України

У 2021 році Черкаський державний технологічний університет значно покращив свої показники у рейтингу закладів вищої освіти «Топ-200 Україна». У порівнянні з минулим роком університет серйозно зміцнив свою позицію, піднявшись вгору на 41 сходинку (з 143 на 102).  До речі, ЧДТУ за цим рейтингом посідає 25-у позицію серед закладів вищої освіти, які не мають статусу національного. Про це інформують у пресслужбі ЧДТУ.

 

До того ж, цьогоріч Черкаський державний технологічний університет у загальному рейтингу за показниками Scopus посідає 60-те місце серед університетів України, піднявшись на 79 позицій. Варто зазначити, що відповідно до цього рейтингу ЧДТУ знаходиться на 12-ій сходинці серед закладів вищої освіти, які не мають статусу національного.  Рейтинг базується на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються працівниками закладу освіти.

 

Черкаський державний технологічний університет і надалі цілеспрямовано підвищуватиме якість навчання, покращуватиме науково-педагогічний потенціал та активізовуватиме міжнародну діяльність.

 

«ТОП-200 Україна»-2021 став п’ятнадцятим академічним рейтингом, презентованим Центром міжнародних проєктів «Євроосвіта» в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence. При складанні цьогорічного рейтингу експерти враховували сучасні тенденції розвитку вищої освіти в Україні і світі, яка зазнає глибинних змін, у тому числі в результаті впливу пандемії COVID-2019. Оцінюючи заклади вищої освіти країни, укладачі рейтингу намагались врахувати всебічність і багатогранність діяльності університетів, використовуючи відкриті дані прямих вимірів, виставлені на відкритих веб-ресурсах незалежних національних та міжнародних організацій і установ. Відповідно до цієї методики діяльність закладів вищої освіти оцінюється за сукупністю десяти показників їх діяльності: академічною діяльністю, науково-видавничою діяльністю, оцінкою науково-дослідницьких досягнень університетів через порівняння їх Інтернет-сайтів, міжнародною діяльністю та ін.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x