В області відкриють три соціальні майстерні

В області відкриють три соціальні майстерні

Фелт-майстерня, кондитерська-пекарня, кулінарна майстерня – у трьох громадах Черкащини розвиватимуть соціальний простір для людей з інвалідністю різного віку. Допомагатиме у цьому Благодійно організація «Фонд родини Нечитайло». Меморандум про співпрацю із запуску та розвитку трьох майстерень на подальші три роки підписали Департамент соцзахисту  населення ОДА та благодійники. Про це інформують у Черкаській ОДА.

 

Відкрити соціальні майстерні планують вже цього року у Чигирині, Умані та Золотоноші. Бюджет запуску майстерень сягає 900 тисяч гривень. Вклад фонду – 660 тисяч, решту додадуть партнери. Надалі фінансову та організаційну підтримку вони отримуватимуть упродовж трьох років, зазначає голова БО «Фонд родини Нечитайло» Вікторія Миколюк.

– Черкащина стала для нас плідним партнером, з яким співпрацюємо уже більше 5-ти років, – розповідає пані Вікторія. – Стартували ми з проекту розвитку соціальних перевезень для людей з інвалідністю у чотирьох територіальних громадах: Чорнобаї, Звенигородці, Золотоноші, Умані. Ми також втілили проект «Університет третього віку». Для мене особисто було відкриттям, що люди похилого віку мають потребу в освіті, спілкуванні поза домом. Ми ніколи не йдемо з проектів та завжди відслідковуємо користь для людини. Крім того, дотримуємося принципу системної благодійності: вислуховуємо тих, хто надає послугу, і тих, хто її отримує, узагальнюємо та використовуємо набутий унікальний досвід у наступних проектах.

Запуску трьох майстерень передувала значна робота усіх команд. Водночас, переконана благодійниця, різноманіття соціальних майстерень може змінити сьогодення людей з інвалідністю та їхніх близьких.

Надалі ж в області планують посилювати взаємодію між проектами. Загалом за час співпраці з фондом на Черкащині вдалося реалізувати 25 проектів вартістю 10 млн грн. Кожен із них – унікальний, відзначає директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Руслан Чикало, та насамперед допомагає людям реалізувати себе та свої соціальні потреби.

– Кожна з громад подала власні проекти на конкурс та була відібрана для подальшої реалізації запропонованого, адже зацікавили фонд родини Нечитайло ідеєю та очікуваними результатами від реалізації, – відзначає Руслан Чикало. – Це не одноденні проекти, а проекти, які працюють, мають результат та позитивно змінюють життя людей. Загалом всі проекти взаємопов’язані: один проект витікає з іншого. Це забезпечує комплексність соціальних послуг для людей та забезпечує поштовх до розвитку у громадах.

 

Загалом вже цього року запустять:

 

  1. Фелт-майстерню декоративно-прикладного мистецтва «Мій теплий світ» на базі КУ «Інклюзивний ресурсний центр Чигиринської міської ради».
  2. Кондитерська-пекарня «Корисна кондитерська» на базі Золотоніського центру надання соціальних послуг.
  3. Кулінарна майстерня «Виплигасики» на базі Центру інтегрованих соціальних послуг міста Умані.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x