Відчутно потепліє лише в другій половині червня

Відчутно потепліє лише в другій половині червня

Початок червня підтримав холодну та дощову тенденцію свого попередника. Температурний фон поки що на 4−6º нижче норми та повертає нас у кінець квітня. Такі низькі температури як вночі, так і вдень не притаманні літньому сезону у нашій кліматичній зоні. Так, вже на початку червня середній денний максимум повинен становити +22..+24º, а до середини місяця він звичайно зростає до +26º. Із другої половини червня зростає ймовірність окремих спекотних днів із досягненням максимальної температури +28..+30º. Середній нічний мінімум від +10..+12º − на початку місяця збільшується до +14º − наприкінці.

 

Травень 2021 на Черкащині видався прохолодним та дощовим. За останні 30 років спостережень, у рейтингу холодних він посів 10 місце та 5 місце в рейтингу найбільш дощових. Весна 2021 була холодною та забезпечена опадами. У рейтингу холодних вона зайняла 6 місце, в рейтингу дощових − 11 місце.

 

За прогнозом синоптиків, Скандинавський антициклон не дозволив південному циклону в повному обсязі проявити себе у нашому регіоні. По області спостерігаються переважно невеликі дощі. При цьому Черкащина знаходиться під впливом повітряних мас, які надходять із півночі. Тому, сьогодні та до кінця поточного тижня суттєвих опадів не очікується. Атмосферний тиск буде зростати, хмарність зменшиться і денні температури підвищаться на 2−4º і становитиме +17..+22º. Нічна температура істотних змін не зазнає, все також близько +10º. Рвучкий вітер поступово стихатиме.

Детальніше про найближчі вихідні. Антициклон спробує «приборкати» атмосферу і погода у перший вікенд червня залишиться досить комфортною. Температура вночі +9..+14º вдень +17..+22º та без опадів. Лише вдень у неділю місцями невеликий короткочасний дощ, гроза.

На новому робочому тижні знову зросте активність південного циклону, який почне постачати дощі в наш регіон. Про це повідомляють у Черкаському гідрометцентрі.

 

Щодо справжнього літнього тепла, якого так всі чекають, за попередніми розрахунками, відчутно потеплішає лише 13−15 червня. Температура повітря підвищиться до +23..+25º. Однак, чергування хвиль тепла та холоду на фоні періодичних дощів різної інтенсивності може спостерігатися до кінця червня.

початок літа звичайно не стабільний. Річ у тому, що саме у червні, з прогрівом континенту, зростають контрасти системи «суша-море», активізуються циклони. Із циклонами пов’язані перепади температури та атмосферного тиску, посилені вітри, дощі, грози.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x