Радуцький вимагає перевірити законність зведення елеватора в Черкасах

Радуцький вимагає перевірити законність зведення елеватора в Черкасах

Депутат Черкаської обласної ради Олександр Радуцький заявив про необхідність перевірки щодо законності будівництва елеваторів для перевантаження зернових на території колишнього вантажного порту в Черкасах. Про це він поінформував під час засідання облради четвертого червня.  

– У 2019 році до депутатів Черкаської міської ради неодноразово зверталися жителі вулиць Чехова та Сергія Амброса щодо зведення елеваторів. Адже ці конструкції є джерелом екологічної небезпеки, а також спричиняють надмірне навантаження на дорожню інфраструктуру. Тому ці будівлі розташовують за межами міста, – зазначив Олександр Радуцький.

Він зауважив, що завдяки принциповій позиції депутатів попереднього скликання Черкаської міської ради, зокрема і фракції «Європейська солідарність», забудовник не отримав дозвіл на розроблення детального плану території, а також містобудівних умов та обмежень на зведення об’єкта.

– Пропри це об’єкт був зведений. На мій суб’єктивний погляд передумовою цього стала злочинна бездіяльність Черкаської міської влади, а також міського голови Анатолія Бондаренка і директора департаменту архітектури та містобудування Артура Савіна, – пояснив депутат Черкаської обласної ради.

Олександр Радуцький додав, у 2019 році забудовник, звертався до депутатів за дозвільними документами, але розпочав зведення об’єкту без будь-яких відповідних паперів.

– Я вважаю, що місцева влада мала зупинити незаконне спорудження небезпечних та шкідливих для міста конструкцій. Зокрема, долучити представників Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, однак цього не зробили. Про причини такої бездіяльності залишається лише здогадуватись, – сказав Радуцький.

За його словами, підприємці так і не отримали від Черкаської обласної державної адміністрації висновок про оцінку впливу містобудівних умов та обмежень на довкілля, що є обов’язковим складником у випадку будівництва подібного об’єкта.

Наприкінці виступу він звернувся до керівників Головного управління Національної поліції в Черкаській області, Черкаської обласної прокуратури та Служби безпеки України в Черкаській області.

– Прошу в межах кримінального провадження перевірити ймовірне правопорушення з боку посадових осіб місцевого самоврядування Черкас, а саме: міського голови Анатолія Бондаренка та директора департаменту архітектури та містобудування Артура Савіна. А також проконтролювати законність здійснення будівельних робіт та проведення реконструкції на вулиці Портова 2. У випадку підтвердження – ужити заходів для притягнення винних осіб до відповідальності, – зазначив депутат Черкаської обласної ради Олександр Радуцький.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x