Грузинські партнери допомагатимуть у розбудові Черкащини

Грузинські партнери допомагатимуть у розбудові Черкащини

Грузинські партнери презентували в Черкасах власний досвід розвитку туризму міста Батумі та його успішну практику впровадження. Місцева влада Черкас та Черкаської області планує перейняти їхній досвід при розробці стратегії розвитку обласного центру і області.

Розробники стратегії розвитку міста Батумі Автономного регіону Аджарія – депутат Парламенту Грузії Давіда Хаджішвілі та експерти Гія Абуладзе й Важа Діасамідзе. Вони прибули в Черкаси на запрошення міської влади.

– У Батумі ми розпочинали роботу зі значно нижчими ресурсними та іміджевими показниками, ніж це є на сьогодні у Черкас. Однак за період 2004– 2012 років ми отримали зростання бюджету АР Аджарія у 4,6 разів, приріст туризму – у 20 разів, а бюджету міста Батумі – у 36 разів! Усе це реально, якщо у вас буде «дорожня карта» й активна спільна робота з її реалізації, – наголосив Важа Діасамідзе.

Перший заступник міського голови Черкас Сергій Тищенко зазначив, що грузинська делегація перебувала в нашій області впродовж 4 останніх місяців і вже підготувала проект стратегії розвитку Черкащини.

– І важливо розуміти, що в ньому 70% потенціалу області – це самі Черкаси. Тому будемо грамотно підходити до цього питання. На сьогодні вже є потенційні потужні інвестори, які зацікавлені у Черкасах… І якщо ми разом докладемо максимум зусиль, то результат обов’язково буде, – сказав заступник міського голови.

Члени стратегічного комітету домовились опрацювати аналітичні документи грузинської сторони, сформувати власне бачення розвитку туристичної складової Стратегії міста та зібратись для формування узгодженого рішення.

Туристичний потенціал Черкаської області гості із Грузії вивчали на запрошення голови ОДА. Цим питанням опікувалися фахівці на чолі з колишнім главою уряду Аджарії Леваном Варшоломідзе, який перетворив Батумі на перлину Грузії.

У результаті грузинські партнери напрацювали комплексну програму розвитку туристичної галузі Черкащини, розраховану на 5 років, і представили Стратегічний план розвитку області.

– Експерти об’їхали всю область, створили фокус-групи і розробили стратегію туристичного розвитку Черкаської області на найближчі 5 років. Зараз їхні напрацювання вивчає департамент регіонального розвитку ОДА. Плануємо представити й обговорити адаптивний варіант із туристичною спільнотою на нашому форумі, який відбудеться цього літа, – розповів Олександр Скічко.

За його словами, на сьогодні частка туризму в економіці України низька. Тому ця сфера потенційно дуже приваблива для розвитку.

За інформацією пресслужб ЧМР і облдержадміністрації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x