У Черкасах встановили ще три будинки для вуличних котів

У Черкасах встановили ще три будинки для вуличних котів

Уже майже 15 років черкащанка Анна Тугай із багатоповерхівки на Максима Залізняка, 99 підгодовує дворових котів. А їх у неї кілька. Ще взимку пенсіонерка почула про соціальний проєкт «Котодім», а сьогодні вже привчає своїх підопічних до нового житла. Цей котодім один із трьох, які днями встановили в місті. Загалом таких уже п’ятнадцять. Усе – завдяки співпраці управлінської компанії та благодійної організації «Доброкіт».

 

– У нашому дворі п’ятеро котів, яких я постійно підгодовую, вони в мене отримують трьохразове харчування. А вечорами приходять ще й із сусідніх багатоквартирок. Буває, що аж більше десятка збирається, не лишати ж їх без догляду, – розповідає жінка. – Я дуже вдячна за такий будинок. Досі тварини тіснилися в невеличкій дерев’яній коробці, в якій поміщалося лише два-три котики. Тому я дуже хотіла, щоб «Нова якість» привезла нам цю розкішну конструкцію. Особливо вона буде актуальною взимку, а за літо ж ми поступово привчимо тварин до новенької оселі.

В ОСББ на Амброса, 46 вуличних котів доглядають кілька осіб, житло для пухнастиків вони облаштували в покинутому автомобілі одного з волонтерів. Чоловік пожертвував транспортом заради порятунку бездомних котів. А тепер, жартує, після переселення тварин у хатинку, й авто можна буде відремонтувати.

Котодім тепер є і у дворі невеликої багатоквартирки на Надпільній. Тварин тут підгодовує Катерина Шевченко. Про соцпроєкт вона почула з випуску новин на телебаченні.

– Спершу я запитала в сусідів, чи допомагатимуть вони мені з доглядом за ним. І зараз я вдячна управлінській компанії та благодійній організації за цей будиночок. Навіть не очікувала, що він такий гарний. До речі, мені здається, що між котами  ще буде неабияка боротьба за це житло, – жартома каже жінка.

 

 

Керівниця БО «Доброкіт» Яна Тябут зауважує, що до неї постійно надходять запити з проханнями на котодім. З-поміж усіх вона відбирає найвідповідальніших.

– Передусім, має бути людина, яка не лише годує тварин, а й лікує їх. Також вона повинна взяти на себе зобов’язання по догляду за будиночком. Бо ж замало лише зробити на нього заявку, потрібно ще й стежити за ним, за потреби пофарбувати, дезінфікувати його, змінювати підстилки тваринам. Я це людям пояснюю, а потім ще й перевіряю, – говорить Яна  Тябут.

Засновник групи компаній «Нова якість» Андрій Бортник додає, шо підприємство постійно підтримує різні соціальні ініціативи, а «Котодім» – якраз і є таким проєктом.

– Ще на старті ця ідея набула широкого розголосу навіть далеко за межами міста. У нас просили креслення будинку, запитували про матеріали, з якого його можна виготовити. Навіть просили доставити його до інших областей, – розповідає Андрій Бортник. – Ми ж поступово вдосконалювали конструкції, дослухалися до порад зооволонтерів. До речі, якраз останні й визначали місце розміщення будиночків. І якщо запити надходили до нашого кол-центру, то оператори переадресовували їх на «Доброкіт».

Нині в місті вже є п’ятнадцять конструкцій для котів, три з них виготовлені учнями 28 школи, решту – змайстрували теслі управлінської компанії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x