У Гельмязові відкрили заклад позашкільної освіти

У Гельмязові відкрили заклад позашкільної освіти

У Гельмязові відкрили заклад позашкілля «Центр розвитку творчості та роботи з обдарованими дітьми». Тут навчаються діти і молодь віком від 6 до 18 років, а також учнівської молоді, як слухачів Малої академії наук, віком від 12 до 21 року. Про це інформують у Черкаській ОДА.

 

У Центрі функціонують відділихудожньо-естетичного та спортивно-туристичного спрямування. Позашкільною освітою в закладі охоплено 225 вихованців. Для задоволення освітніх запитів дітей та учнівської молоді в закладі функціонує 11 гуртків (15 груп) різних напрямків:

– художньо-естетичний: 183 учнів (10 груп);

– спортивно-туристичні: 72 учні (5 групи).

Педагоги закладу є авторами сучасних методичних матеріалів, конкурсів та заходів різних рівнів. Колектив щорічно забезпечує участь гуртківців у міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсах.

До участі в урочистостях долучилися президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти, завідувач кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова Олена Биковська, керівник експертної групи з питань позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України Віктор Сальков, начальник Управління освіти і науки, голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту ОДА Валерій Данилевський та інші почесні гості.

– Щиро радий бачити наших дітей, вихованців позашкільного закладу, батьків. Сказати, що позашкілля – це велика і дуже вагома галузь освіти, це майже нічого не сказати. Адже воно виконує надзвичайно важливі як освітні, так і виховні, профорієнтаційні функції. Відтак відновлення позашкільного закладу – це великий і мужній вчинок, адже ці кроки для кращого майбутнього наших дітей, – наголосив Валерій Данилевський, звертаючись до присутніх.

У рамках урочистості відбулося вручення грамот та дипломів творчій молоді та їхнім наставникам.

Також цього дня на шкільному стадіоні та парковій зоні відбулися заходи до Міжнародного дня захисту дітей за участі місцевої творчої молоді.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x