Байкери влаштували для онкохворих дітей свято (ФОТО)

Байкери влаштували для онкохворих дітей свято (ФОТО)

Благодійна акція відбулася в Черкаському обласному онкодиспансері 4 червня. Із нагоди Дня захисту дітей очільниця БДФ “Подаруй дитині світ” Світлана Федорова спільно з байкерами влаштувала святковий захід. Про це повідомляють журналісти “Нової Доби”. 

У межах акції онкохворі діти разом з батьками покаталися на мотоциклах. Такий захід проводять удруге. 

-Ми довго думали як порадувати онкохворих дітей. Виникла ідея спільно з байкерами провести такий захід. Хочеться, щоб це завжди були якісь такі неординарні заходи, аби малечі сподобалося, – розповідає Світлана Федорова та додає, що зв’язалася із байкерами через соцмережі. – Рада, що хлопці відгукнулися і подарували позитивні емоції маленьким пацієнтам. Окрім цього для дітей волонтерка Тетяни Прокопова від “Мусс кейк” передала смаколики. 

Як зазначає психологиня Черкаського онкодиспансеру Надія Азаматова, акцію планували провести в День захисту дітей, але через несприятливу погоду довелося перенести святкування.  

-Я думаю, поїздка на мотоциклі дасть дітям можливість трошки розважитися, перемкнути увагу з лікування та отримати позитивні емоції. Для того, щоб з’явилися сили та енергія боротися з хворобою, потрібно проводити такі акції. Це вкрай необхідно як для дітей, так і для їхніх батьків, – зауважила психологиня та додала, що це один із перших заходів, що проводимо в онкодиспансері за останній час через карантинні обмеження. – Радіємо, що з’явилася така можливість та адміністрація закладу дозволила провести це свято. 

Мама пацієнтки Світлана Олексій розповідає, що дуже вдячна організаторам за проведену акцію. 

-Дуже класна ідея. Донька рада, її переповнюють емоції. Вона вперше каталася на байку. Геть не страшно було. Мотоциклісти поставилися дуже відповідально та дотримувалися швидкісного режиму. Дуже позитивно ставлюся до подібних ініціатив, що організовують в онкодиспансері. Дітям у радість, адже що вони бачать, крім ліків, лікарні та болю? А ця акція відволікла та зарядила позитивними емоціями. 

В акції взяли участь байкери з Черкас, Канева, Сміли та Києва. Мотоцикліст Валерій Лісун розповідає, що із друзями охоче відгукнувся на запрошення Світлани Федорової. 

-Декілька років тому ми також долучалися до цієї благодійної акції і зараз вирішили повторити. Дітям дуже подобається, бо коли їдеш на мотоциклі – виникає відчуття свободи і забуваєш про всі проблеми та негаразди. Дякую друзям, які долучилися і попри те, що сьогодні робочий день, змогли приїхати та порадувати дітей, – зауважив Лісун. 

Пацієнтка онкодиспансеру Юлія розповідає, що вперше сіла на мотоцикл з батьком у шість років, відтоді полюбила швидкість. 

-Думаю, для дітей це найкраща розвага. Спочатку я трохи соромилася, а потім увійшла в азарт. Байкери дуже круті. Хочеться кататися знову і знову, – зауважила дівчина. 

Її мама Ірина Дахно також проїхалася з байкером та розповіла, що від поїздки адреналін зашкалює та емоції переповнюють. 

Байкер Володимир Майсак розповів, що коли вперше організовували акцію, у нього не вийшло приїхати. Цьогоріч вирішив виправити ситуацію. 

-Приїхав, щоб порадувати дітей та самому відволіктися від рутинних справ. У спілкуванні з малечею не виникло жодних бар’єрів. Усе пройшло на позитиві. Я вважаю, якщо людина змотивована, то в неї більше шансів побороти якусь хворобу чи проблему. Нові емоції відкривають друге дихання, – сказав Майсак. 

Також байкери завітали в Паліативний центр та покатали охочих пацієнтів. 

Більше світлин у фоторепортажі

Підготувала публікацію Дар’я Роженкова

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x