Нове навчальне обладнання незабаром з’явиться в школі “Країна добра” (ВІДЕО)

Нове навчальне обладнання незабаром з’явиться в школі “Країна добра” (ВІДЕО)

У КЗ «Черкаський науково-реабілітаційний центр “Країна добра”  Черкаської обласної ради» провели низку заходів з нагоди Дня захисту дітей. До привітання доєдналися Ротарійці та представники обласної влади. Про це повідомляють журналісти “Нової Доби”. 

ГО “Ротарі клуб Черкаси” подарували сертифікат навчальному закладу “Країна добра” на обладнання та матеріали для дітей з особливими освітніми потребами. Ротарійці постійно підтримують цю школу та надають різноманітну допомогу. 

Голова ГО «Ротарі-клуб “Черкаси”»  Андранік Казарян зауважив, що спільно з іншими Ротарійцями країни та світу, очолювана ним громадська організація уже багато років реалізовує важливі для громади Черкащини соціальні ініціативи, а зараз втілює масштабний міжнародний грантовий проєкт, що зробить навчання вихованців школи ще більш ефективним.

-Ірина Зганяйко – директорка цієї школи – із перших хвилин знайомства вразила мене ентузіазмом. Вона практично з нуля створила навчально-виховний комплекс для дітей з особливими освітніми потребами. Те, скільки зусиль сюди вкладено і наскільки професійно тут займаються дітьми – вражає. У дітей вкладають не тільки час і кошти, а, що найважливіше, – енергію та душу, – зауважив Казарян. 

Також Голова ГО «Ротарі-клуб “Черкаси”» зазначив, що працівники освітнього закладу заслуговують найвищих подяк. І додав, що допомагатиме і надалі керівництву та педагогічному колективу школи в реалізації цієї важливої освітньої місії. 

У школі «Країна добра» навчається більше 120 учнів, до реабілітаційного відділення додатково на корекційні заняття приходить 30 дітей. У закладі здобувають освіту учні з різними нозологіями: порушенням слуху, інтелектуального розвитку, аутичним спектром, а також із церебральним паралічем.

Президент РК Черкаси Юлія Чабаненко додала, що з “Країною добра” Ротарі клуб співпрацює вже не перший рік. 

-Мене захоплює доброта людей, які тут працюють, їхнє натхнення та толерантність. Тому щоразу намагаємося чимось порадувати вихованців: картками, літературою чи серйозним обладнанням, як сьогодні, – сказала Чабаненко. 

В освітньому закладі з’явиться унікальне обладнання на суму 36 тисяч доларів. Частину з матеріалів для сенсорних кімнат та навчальних класів, а також спортивного інклюзивного майданчика для дітей з особливими освітніми потребами вже закупили. 

Директорка Черкаського науково-реабілітаційного центру “Країна добра” Ірина Зганяйко розповіла, що завдяки наполегливості Ротарійців, зокрема, Ольги Палійчук, заклад отримав велику допомогу – виграли глобальний грант за підтримки Міжнародної Ротарі Фундації. 

– Під час написання гранту врахували всі потреби наших дітей. У центрі ми надаємо корекційні послуги. Саме в це відділення закупили обладнання, різні методичні розробки та технічні засоби, – зауважила Зганяйко. 

Грантовий проєкт реалізують у декількох напрямах: запрацюють для учнів школи світла та темна кімнати психологічного розвантаження, тактильні басейни, встановлять сенсорне та світлодіодне обладнання, устаткування для ЛФК, консультативну кімнату та навчальний центр з інклюзивної освіти.

Паст-Президент РК Черкаси, Голова Комітету Ротарійського Служіння місцевим громадам Дистрикту 2232  Ольга Палійчук сказала, що проєкт “Відкрий своє серце дітям” започаткував Ротарі клуб Черкаси, а підтримали представники з американського Ротарі клубу-побратиму Спінгфілд Санрайз з штату Міссурі. 

-Цьогоріч, завдяки співпраці з іноземними партнерами, у нашому Ротарі клубі Черкаси реалізовано декілька глобальних грантів, і ще кілька незабаром втілимо. У межах гранту, що стосується  науково-реабілітаційного центру “Країна добра”, ми разом з викладачами намагаємося не лише допомогти дітям з інвалідністю покращити здобуття інклюзивної освіти, але й створити унікальний центр для педагогів з інклюзивної освіти та заохотити навчатися в закладі вихованців з інших областей, – додала Палійчук.

На захід також завітав американець із Ротарі-клубу партнера в цьому глобальному гранті “Springfield Sunrise” Джон Гоуторн. Подяку за підтримку проєкту презентували Президенту його Ротарі клубу, Бекі Хосп, керівнику напрямку грантової міжнародної діяльності Рональду Гедді та усім членам. Також йому подарували вишитий герб Черкас від “Telizhenko fasion house”, який Ротарі клуб Черкаси завжди передає в знак вдячності за співпрацю клубам-побратимам за кордоном.

Під час святкування для вихованців створили різні локації, де діти танцювали, малювали та взяли участь у спортивних активностях разом із гостями. 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x