На Черкащині відбувся всеукраїнський фестиваль бойових мистецтв

На Черкащині відбувся всеукраїнський фестиваль бойових мистецтв

Традиційний фестиваль бойових мистецтв імені Віктора Синєбрюхова нещодавно відбувся в Подільському. Уперше захід організували за підтримки всеукраїнських федерацій бойових мистецтв різних спрямувань. Про це повідомляють журналісти інформаційного агентства «Нова Доба».

За словами президентки Черкаської обласної федерації різних видів бойових мистецтв України імені Віктора Синєбрюхова Ази Сірик (Романової), захід організовують 13 років поспіль.

– Проєкт присвячений пам’яті мого батька та його значному внеску в розвиток багатьох видів єдиноборств. У цей спосіб він довів, що спортивна спільнота  – це сила та опора одне для одного. Як його донька продовжую починання в цій сфері, – зазначила Сірик (Романова).

На фестивалі представили різні види єдиноборств: дзюдо, рукопашний бій, греко-римська боротьбу, бокс, козацький хортинг, традиційне карате, тхеквондо, кігбоксинг, кендо, капуейро, айкідо, а також бойову акробатику і бойову зброю.

Фото: Сергій Бовт

 

– Цьогоріч до фестивалю долучилися 10 федерацій бойових мистецтв України. Хочу подякувати сільському голові Новодмитрівської ОТГ Артему Кухаренкові за реалізацію ініціативи на території населеного пункту. Ми прагнули долучити молодь до цієї події, аби популяризувати не лише здоровий спосіб життя, а й культуру. Так, презентували арт-виставку відомих художників та початківців, і благодійний фотопроєкт талановитих людей «AS: Star women & men» спільно з Олександром Коротичем. Також провели конкурс від Академії AS «Перша Леді» – «Міс елегантність» і «Містер джентльмен», – додала Аза Сірик (Романова).

Фото: Аза Сірик (Романова)

– Я завжди намагаюся бути в руслі всіх громадських заходів, тому безпосередньо брав участь в організації і цього фестивалю. Ще у 2018 році спільно з ідеологом спортивного руху на Черкащині – Азою Шульгою ми створили оргкомітет для об’єднання різних спортивних федерацій, і нині спільно пропагуємо спорт та здоровий спосіб життя серед молоді, – сказав директор громадської спілки «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій» Євгеній Глєбов.

За його словами, цей захід формує колективний дух єднання, тому об’єднання людей є найвищою цінністю ініціативи.

– Чудово, що понад 10 спортивних федерацій взяли участь у фестивалі. Окрім спортивних виступів мені сподобався художній проєкт «Пробудження», на якому був присутній народний художник Іван Бондар, а також студенти черкаських вишів ЧНУ та ЧДТУ. Фактично відбулася колоборація різних напрямів і рухів. Наприкінці заходу відомий артист Олександр Воробйов влаштував чудовий та незабутній феєрверк, – зазначив Євгеній Глєбов.

Глєбов вважає, що популяризація культурно-спортивного руху в населених пунктах допоможе залучати черкаські ОТГ до співпраці.

– Я вважаю, що вже давно необхідно розвивати наші села не на словах, а ділом. Можливо, у цей спосіб ми не лише покращимо культуру виховання молоді, а й значною мірою зупинимо відтік молоді з села, – додав директор громадської спілки «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x