На Черкащині зафіксували понад 3 350 випадків домашнього насильства

На Черкащині зафіксували понад 3 350 випадків домашнього насильства

3 352 черкащанина звернулося за допомогою через домашнє насильство минулого року. З них 3270 – жінки, 80 чоловіків та двоє дівчат. Про це повідомляє пресслужба департаменту соціальної політики Черкаської міської ради. 

Зважаючи на статистичні дані звернень, депутати Черкаської міської ради затвердили Програму соціальної підтримки сімей міста на 2021-25 роки. Вона передбачає роботу стаціонарної служби підтримки і надання тимчасового притулку жінкам та жінкам з дітьми, які постраждали від насильства у сім’ї. Активно діє мобільна бригада соціально-психологічної допомоги екстреної допомоги людям, постраждалим від насильства. Також впроваджують корекційні програми для осіб, які чинять насильство.

Фахівці стверджують, що у превентивних заходах допомагають інформаційні матеріали та соціальна реклама. Також позитивні результати від участі у Всесвітній акції «16 днів без насильства» та заходах з нагоди Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства жінок.

Програма передбачає також соціальний супровід родин, у яких трапилося насильство, аби не допустити повторних проявів. Мають реконструювати будівлю кризового центру для жінок, фінансово підтримати благодійну організацію БО “100% ЖИТТЯ ЧЕРКАСИ” з надання послуг притулку та кризового втручання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x