У Корсуні-Шевченківському відкрили пам’ятник Героям Небесної Сотні

У Корсуні-Шевченківському відкрили пам’ятник Героям Небесної Сотні

20 лютого в Корсуні-Шевченківському на початку вулиці Героїв Майдану урочисто відкрито пам’ятник Героям Небесної Сотні. На мітинг з нагоди вшанування пам’яті тих, хто загинув три роки тому на Майдані, зібралися учасники Революції Гідності, учасники АТО, представники політичних партій та громадських організацій, небайдужі жителі міста, для яких Україна – не просто територія життя, а земля, за волю якої воювали далекі пращури.

Гімном України, хвилиною мовчання вшанували пам’ять найкращих синів України, названих народом Небесною Сотнею. Право відкрити пам’ятник надали матерям вбитого на Майдані корсунця Сергія Якубенка Валентині Якубенко, полеглих в АТО військовослужбовця Сергія Білоушенка Руслані Білоушенко, Романа Сокуренка Тетяні Перетятько, ветерану АТО Миколі Минзару. Спадає біле покривало – і перед очима присутніх постав пам’ятник: дві гранітних брили і ковані мальви між ними, як символ любові до України, отчої землі і батьківської хати.

Від хвилювання і неприхованих сліз тремтів і переривався голос учасника Революції Гідності, нагородженого орденом «За мужність» Ш ступеня Валентина Балковенка. Він, як і інші промовці, говорили, що пролита на Майдані кров недаремна і що революція триває доти, доки не будуть досягнуті її цілі.
Варто зауважити, що споруджений пам’ятник не за бюджетні кошти, а зусиллями громадськості.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x