Рекорд з хокею на траві встановили 11 команд у Черкасах

Рекорд з хокею на траві встановили 11 команд у Черкасах

Рекорд України з найбільшої кількості людей, які зробили послідовний пас у хокеї на траві, встановили в Черкасах 12 червня. Про це повідомляють журналісти “Нова Доба”.

Реєстрація рекорду з такого виду спорту як хокей на траві проводилася вперше в Україні. У заході взяли участь 176 людей з різних областей держави.

Керівник міжнародного розвитку національного реєстру рекордів Олег Волочков, розповів, що представництво фіксує багато спортивних рекордів у різних галузях, проте це перший рекорд з хокею на траві.


– Вважаю, що цей спорт не дуже в нас ще розвинутий порівняно із світом. Сьогодні нас запросили перевірити правильність проведення рекоду. Зафіксовано 176 послідовних пасів. Сподіваюсь, встановлений рекорд сприятиме розвитку цього виду спорту в Україні, – зауважив Олег Волочков.
Керівник міжнародного розвитку національного реєстру також зазначив, що запропонував організаторам підготувати спорсменів та встановити міжнародний рекорд. Поки розглядають пропозицію щодо номінації в швидкості передавання пасу за одну хвилину.

Президент обласної спортивної ГО “Федерація хокею на траві Черкаської області” Віталій Логінов зауважив, що ідея вставновлення рекорду виникла через проведення Чемпіонату України з хокею на траві в Черкасах.


– У цьому році тридцятиріччя Незалежності України, також Чемпіонат з хокею на траві вперше відбувається на Центральному стадіоні в Черкасах. Це дві важливі та масштабні події. До нас з’їхалися 11 команд з усієї країни на змагання. Так і виникла ідея зробити великий пам’ятний подарунок – встановити рекорд, – сказав Віталій Логінов та додав, що організатори розглядали різні варіанти, але зупинилися на пасі, адже це позиція, що символізує об’єднання.

Учасник заходу Дмитро Куцик розповідає, що займається хокеєм на траві приблизно три роки.
– Мені дуже подобається цей вид спорту. Сьогодні я разом з іншими встановлював рекорд України, це було дуже круто, – сказав гравець.

Черкащанин Даня Бражник займається хокеєм на траві майже рік. Хлопець розповідає, що на тренування надихнув прийти його друг.
– Мені дуже сподобалося бити клюшкою по м’ячу, правда, не з першого разу все вийшло. Тренування обов’язкові в цій справі. Про встановлення рекорду дізнався від тренера і вирішив взяти участь. Сьогодні прийшли командою. Легко і просто було працювати з гравцями інших команд, проте не вистачило часу добре познайомитися з ними, – додав гравець.

Тренер з хокею на траві з Балаклеї Володимир Марняк приїхав у Черкаси з командою юних спортсменів. Розповідає, що долучився до розвитку цього виду спорту ще з інститутських років.


– Я грав у хокей на траві на першість України серед команд інститутів. Також тренерував дівчат, проте більшість виходили заміж і команда розпадалася. Після довгої паузи вирішив повернутися до тренерської справи та почав набір хлопчиків у Смілі. Поки що ми на старті розвитку, але вже виступаємо потрохи, – зауважив Володимир Марняк та додав, що важливий не стільки встановлений рекорд, як моральне задоволення та емоції, що вони отримали на заході.

Учасники також отримали дипломи за участь у встановленні рекорду України.

Підготувала Дар’я Роженкова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x