Середня зарплата черкащан становить понад 11 500 грн

Середня зарплата черкащан становить понад 11 500 грн

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб у квітні 2021 р. становила 11 690 грн, що у 1,9 раза вище рівня мінімальної заробітної плати (6 000 грн) і становила 102,0% до березня 2021 р. та 124,8% до квітня 2020 р. Про це інформують у ГУ статистики в Черкаській області.

 

До видів економічної діяльності з найвищим рівнем оплати праці відносилися сільське господарство, лісове господарство та рибне господарство; фінансова та страхова діяльність; державне управління й оборона, обов’язкове соціальне страхування, а серед промислових видів діяльності – постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря; виробництво хімічних речовин і хімічної продукції; виробництво гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції; виробництво основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, де заробітна плата перевищила середній показник по економіці в 1,2 – 2,6 раза.

 

Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався в діяльності у сфері творчості, мистецтва та розваг; в установах поштової та кур’єрської діяльності; текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів і не перевищував 59% від середнього рівня по економіці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x