Розпочався обласний етап Всеукраїнської патріотичної гри «Сокіл»

Розпочався обласний етап Всеукраїнської патріотичної гри «Сокіл»

На території дитячого оздоровчого табору «Дахнівська Січ» відбулося урочисте козацьке коло з нагоди відкриття ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – Дахнівська Січ-2021». Про це інформують у Черкаській ОДА.

 

Нагадаємо, цьогоріч ІІ (обласний) етап гри «Сокіл» («Джура»), враховуючи умови пандемії, проходить у два тури. Перший тур – у форматі онлайн (змагались 25 роїв старшої і 18 роїв середньої вікової групи). Другий тур – вишкіл, що проводиться з 15 по 17 червня. У ньому змагаються 3 рої старшої вікової групи та 3 рої середньої вікової групи, загалом 48 дітей.

 

На відкриття змагань завітали начальник Управління освіти і науки ОДА Валерій Данилевський та заступник начальника Оксана Сімушіна.

− На ваших футболках є напис «Душу – Богу, життя – Україні, честь – собі», що символізує основоположні принципи світогляду, життя та боротьби наших предків козаків. Впевнений, що ви є і будете гідними нащадками славного роду! – звернувся Валерій Вікторович.

У межах заходу військовий капелан отець Михайло Шевчук благословив учасників на успішне проходження. Також оголосили правила таборування та участі у грі.

 

 

Рої вже встигли продемонструвати свої навички у межах етапу «Таборування», а попереду на них чекає проходження таких випробувань: «Пластун», «Тактична підготовка – дії підрозділу в бою», «Ватра» («В колі друзів»), «Саперна справа»/ «Метання гранати» / «Стрільба з АК «Збірка-розбірка АК», «Рятівник (тактична медицина)»/ «Військова смуга перешкод», «Теренова гра».

Під час перебування на території Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота джури візьмуть участь в екскурсії музеєм Навчального центру. Також під час виховної бесіди «Ватра. Слава Героям» матимуть нагоду поспілкуватися з воїнами АТО.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x