Майбутні черкаські підприємці відвідали господарство «Лісова Коза»

Майбутні черкаські підприємці відвідали господарство «Лісова Коза»

Учасники проєкту Міжнародного фонду соціальної адаптації «Норвегія-Україна» побували на підприємстві «Лісова Коза», що на Кіровоградщині.

Екскурсію на господарство «Лісова Коза» для учасників курсу з підприємництва організували в межах виробничої практики. Це одне з найбільших господарств в Україні, що спеціалізується на розведенні й продажах молодняка племінних кіз Альпійської породи.

Як розповіла керівниця проєкту від ЧДТУ, завідувачка кафедри соціального забезпечення Інна Журба, військовослужбовці, звільнені в запас та члени їхніх сімей мали змогу поспілкуватися з працівниками підприємства й ознайомитися з особливостями створення і ведення виробництва, що використовує зарубіжні технології.

– Ця екскурсія дала змогу ознайомитися студентам курсу зі специфікою бізнесу в сільському господарстві. Вони дізналися загалом про функціонування підприємств такого типу, про особливості оподаткування, закупівлі, співпрацю із зарубіжними колегами, укладання договорів, навчання, підготовку й перепідготовку персоналу тощо, – каже Інна Журба.

За словами Інни Журби, така поїздка важлива для учасників курсу як майбутніх підприємців, оскільки вони дізналися про такі деталі, як купівля ліцензії, отримання дозволу на діяльність, облаштування ферм і впровадження інноваційних технологій у підприємницькій діяльності.

Крім того, екскурсія допомогла сформувати уявлення про сучасне потужне виробництво: як воно працює, за якими етапами виробляють сир, сироватку, йогурти й молоко, як обладнане технологічно, які особливості раціону тварин тощо.

Читайте також: Військовослужбовці долучилися до тренінгу-семінару «Кар’єрний ріст»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x