Михайло Євтушенко: “Грати на відкритому повітрі – своя специфіка”

Михайло Євтушенко: “Грати на відкритому повітрі – своя специфіка”

Проєкт «Музика під відкритим небом» нещодавно стартував у Черкасах. Перший концерт відбувся на площі біля Черкаської міської ради. Про це повідомляють журналісти “Нової Доби”. 

Охочі черкащани зібралися послухати джазову музикою в межах «Cherkasy Jazz Orchestra». Очільник проєкту Михайло Євтушенко розповів, що в програмі першого концерту переважала класика Біг-бендової музики. 

– Композиціям, які музиканти грали, близько 50-60 років, але вони досі актуальні. Узагалі, грати на відкритому повітрі – це своя специфіка. Є відчуття руху: хтось спеціально прийшов на концерт, дехто проходив повз, але почув музику і зупинився – промайнула іскра. Акустично звучить джаз на вулиці інакше, адже їздять машини. Проте тут є простір для танцю, – зауважив Михайло Євтушенко та додав, що коли був за кордоном, то часто брав участь у таких концертах. 

Солістка Кароліна Перевізник розповідає, що полюбила джаз, коли ще навчалася в училищі. 

– Мене запросили виступити на концерті. Я думаю, такі заходи допоможуть популяризувати джазову культуру в місті. Деякі не розуміють, яка це музика, але ці концерти дозволяють слухачам почути і полюбити джаз, – сказала солістка та додала, що підтримати її прийшли друзі. 

– З деякими музикантами я вже співпрацювала, ударник узагалі мій чоловік. Працювати з порівняно новою командою класно, адже вони всі професіонали, – додала Перевізник. 

Музикант Костянтин Акім розповідає, що джаз – вільний жанр музики, що може поєднувати й інші. 

– Я почав грати джаз у 7 років , мені він настільки сподобався, що вирішив продовжити працювати в цьому напрямі. Тому вступив в училище, – зауважив музикант. 

Костянтин Акім розповідає, що група відносно молода і ще є куди розвиватися. Зізнається, що завжди радий виступати, адже отримує насолоду від відгуків глядачів. 

– На перший концерт зібралося багато людей і це свідчить про те, що подібні джазові заходи  потрібно робити в Черкасах. На другому концерті ми плануємо виконати авторські композиції. Також очікуємо гостей – Марі Жигінас (м.Київ, вокал) та Олексія Петухова (Одеса, фортепіано), – додав Євтушенко. 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x