Жителі Драбівської ТГ стали донорами у «Biopharma Plasma Cherkasy»

Жителі Драбівської ТГ стали донорами у «Biopharma Plasma Cherkasy»

17 драбівчан завітали до «Biopharma Plasma Cherkasy» на чолі з Драбівською селищною головою Драбівської ТГ Світланою Орел, аби взяти участь в донації. Про це інформують журналісти «Нової Доби»

Драбівська селищна голова Драбівської ТГ Світлана Орел брала участь у донації ще під час навчання в інституті. Розповіла, що допомогла викладачу, який потребував переливання однієї з рідкісних груп крові.

– Під час першого візиту до «Biopharma Plasma Cherkasy» директор закладу провів екскурсію. Протягом зустрічі я пройшла весь шлях донора. Також побувала в кабінеті терапевта, донорському відділі, залі очікування, лабораторії та приміщенні тривалого зберігання продукції. Наприкінці ми з Ярославом Березанем уклали усну домовленість, згідно з якою організовано надаватимемо кров і плазму. Водночас фахівці закладу пропонуватимуть представникам громади швидку доставку крові в разі потреби, – сказала Орел.

Як зауважила Світлана Орел, напередодні вона запропонувала представникам депутатського корпусу і селищної ради долучитися до донорства.

– Сьогодні зі мною приїхало 17 осіб, зокрема, і брат, депутат Черкаської обласної ради Григорій Плічко. Під час обговорення з драбівчанами я запевнила, що «Biopharma Plasma Cherkasy» забезпечений високотехнічним обладнанням і тут працюють висококваліфіковані спеціалісти. Радію, що мене підтримали односельчани. Адже здавання крові та її компонентів – дуже корисна справа, унаслідок якої можна оздоровитися і зберегти чиєсь життя, – зазначила Драбівська селищна голова Драбівської ТГ.

– Дотепер я здавав кров лише для аналізів, а сьогодні вперше взяв участь у донації. Трішки хвилююся, але думаю, що все мине чудово. Пригадую, коли в минулому скликанні був депутатом обласної ради, ухвалили рішення передати «Черкаську обласну станцію переливання крові» в оренду інвестору ТОВ «Черкаси-плазма». Зараз переконався, що це було правильно. Адже нині «Biopharma Plasma Cherkasy» – високотехнологічний прогресивний центр. Тут установили сучасне обладнання та забезпечили максимально комфортні умови для донорів та працівників, – зауважив депутат Черкаської обласної ради Григорій Плічко.

Це чудово, що в Черкасах функціонує такий центр, з якого беруть приклад інші структури. Адже раніше було проблематично знайти необхідну групу крові чи її компонентів для хворих. Нині ж усі труднощі позаду. Я підтримав ініціативу представників Драбівської ТГ і вирішив долучитися, адже спільними зусиллями ми врятуємо не одне життя, – додав Плічко.

Дружина Григорія Плічка – Інна Олексієнко теж здавала кров уперше.

– Напередодні ми дотримувалася донорської дієти, аби здати якісну плазму. Зокрема, вилучили з раціону жирні, смажені та молочні страви. Сьогодні ж  виспалися і з’їли легкий сніданок. Донорство – це суспільно важлива справа. Адже кожен з нас може допомогти хворим або людям, які опинилися в складних життєвих ситуаціях. До того ж, цей процес корисний не лише для реципієнтів, а й самих донорів, – поділилася Олексієнко.

– Я вже кілька разів здавала кров, однак у «Biopharma Plasma Cherkasy» приїхала вперше. Тут дуже круто і мені подобається, що все інноваційно. Незадовго до візиту наша Драбівська селищна голова Світлана Орел провела інформаційну кампанію й розповіла детально про користь та важливість донорства, – зазначила Альона Перепилиця.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x