У Черкасах утретє проведуть фестиваль «Разом із татом»

У Черкасах утретє проведуть фестиваль «Разом із татом»

Провести час разом із сім’єю та цікаво відпочити під час вихідного запрошують черкащан у парк «Сосновий бір». Фестиваль «Разом із татом» проведуть 26 червня о 12.00.

 

У заході можуть узяти участь діти зі своїми батьками. Цьогоріч його проводитимуть уже втретє.

− Фестиваль «Разом із татом» – це своєрідна популяризація сімейного відпочинку, насамперед осіб із набутими чи вродженими вадами здоров’я, які потребують більшої суспільної інклюзії, туризму та підтримання активного сімейного дозвілля разом із дітьми в Черкасах та області, − розповів організатор заходу Олександр Коломієць. − Згодом плануємо вивести фестиваль на всеукраїнський рівень. Основне наше завдання показати, що і батько із інвалідністю, так і батько без таких обмежень, є незамінним помічником та товаришем своїй дитині.

 

 

 

Фестиваль проходитиме у декілька етапів та матиме кілька локацій. Нині на участь у заході зареєструвалися 14 пар, усього ж організатори планують залучити до 20 пар. Реєстрація триватиме до 21 червня.

До слова, із дитиною може бути як батько, так і дідусь, старший брат, дядько. Конкурсна програма розпочнеться із візитівки: кожна з пар оригінально у будь-якому жанрі: танцювальному, вокальному, спортивному, театральному зможе представити себе.

 

 

Наступний етап – участь у інклюзивному літературно-історичному квесті «Разом із татом пластуни». Сприятиме її організації Асоціація пластунів Черкас. Вони розкажуть учасникам, про пластунський рух та ознайомлять із умовами квесту, що триватиме дві з половиною години.

У цей час на сцені відбуватиметься концерт за участі колективів Палацу молоді. Опісля квесту та під час підрахунку голосів, учасники та охочі зможуть відвідати майстер-класи, дитячі зони, що будуть цікаві як дітям, так і дорослим. Також функціонуватиме локація під назвою «Батьківський діалог», де буде задіяний психолог.

Крім того, на фестивалі перебуватимуть представники Управління ДСНС України в Черкаській області. Вони ознайомлять присутніх зі своєю діяльністю, дозволять дітям посидіти за кермом пожежної машини, відчути себе в ролі рятувальника, поливши воду з брандспойта.

 

 

− Звершиться фестиваль нагородженням переможців, до того ж ми відзначатимемо 1−4 місця, усі ж інші отримають нагороди за участь, − зазначив Олександр Коломієць.

У фіналі буде пластунівська каша, а насамкінець відбудеться концерт гуртів «Спів братів» та «Шутки в сторону».

− Я, насамперед, завдячую команді людей, із якими працюю, які мають бажання щось робити, втілювати ідеї, організовувати свято для містян. Також хочу подякувати за підтримку Департаменту освіти на гуманітарної політики Черкаської міської ради та КП «Дирекція парків», − зауважив Коломієць. − Проєкт «Разом із татом» насамперед покликаний мотивувати татусів і показати кожному чоловікові його силу, важливість, необхідність присутності у сім’ї адже батько є мотиватором, тренером, другом, захисником, прототипом, незамінним коли дитина потребує захисту і підтримки. Звичайно, ця роль дуже складна і вимагає багато часу, сил та емоцій. Справжній і відданий батько − це важка, але приємна робота.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x