Яких фахівців не вистачає на ринку праці в регіоні

Яких фахівців не вистачає на ринку праці в регіоні

На ринку праці Черкаської області є дефіцит лікарів-терапевтів, фрезерувальників та в’язальників схемних джгутів. Повідомляють про це у Відділі статистики та прогнозування ОЦЗ.

 

Суттєвим залишається дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили. Станом на 1 червня 2021 року, в середньому по області, на одне вільне робоче місце претендували 16 безробітних (на 1 червня  2020  року – 24 особи).

Найбільша невідповідність попиту на робочу силу та її пропозиції у професійно-кваліфікаційному розрізі спостерігалася серед керівників та менеджерів (на одну вакансію претендували 38 осіб), технічних службовців (29 осіб), працівників сфери торгівлі та послуг (25 осіб).

Найбільших труднощів із працевлаштуванням зазнають представники таких професій, як: менеджер, економіст, спеціаліст державної служби, бухгалтер. Наприклад: для 380 спеціалістів державної служби  на 1 червня було 4 вакансії, для 174 безробітних головних бухгалтерів було 5 вакансій, для 122 менеджерів із збуту було 5 вакансій.

Нестача кадрів у січні-травні 2021 року спостерігалася серед представників таких професій, як: в’язальник схемних джгутів, кабелів та шнурів, лікар-терапевт, лікар загальної практики-сімейний лікар, фрезерувальник, складальник виробів, машиніст автовишки та автогідропідіймача.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x