У Черкасах склали понад 150 адмінпротоколів за вчинення домашнього насильства

У Черкасах склали понад 150 адмінпротоколів за вчинення домашнього насильства

Правоохоронці склали 164 адміністративні протоколи та винесли 56 термінових заборонних приписів стосовно осіб, які вчиняють домашнє насильство, із початку року. Про це поінформувала старша інспекторка сектору протидії домашньому насильству ГУНП в Черкаській області Катерина Кравченко.

– Показник звернень досить високий. Однак актуальною проблемою є те, що люди не хочуть повідомляти про домашнє насильство, адже вважають це чимось належним. Багато викликів завершуються тим, що постраждала особа відмовляється писати заяву до поліції – пробачає кривдникові, або просто вважає, що далі діяти не треба, –  зазначила Кравченко.

За словами керівниці жіночого кризового центру «Мережка» Олександри Кравченко, попри те, що домашнє насильство досі табуйована тема, постраждалі все ж наважуються піти від кривдника і звертаються за допомогою до фахівців.

– Цього року до кризового центру звернулося 57 жінок. 17 із них потребували безпечного місця. Тож ми оселили їх з дітками в центрі. Ще для 40 клієнток отримали послуги за потребами: консультації психолога, допомога юриста, супровід соціального працівника. У «Мережку» може звернутися кожна жінка, яка потрапила в складні життєві обставини та отримати допомогу, ­– зауважила Олександра Кравченко.

Довідково: жіночий кризовий центр «Мережка» – це тимчасовий притулок для жінок із дітьми, які постраждали від домашнього насильства (вимушеним переселенкам тощо). У закладі вони можуть отримати послуги за потребами. Нині це єдина структура в області, що надає послуги кризового втручання відразу після звернення жінки.

У центрі також можна отримати:

–  безкоштовне проживання протягом 6 місяців;

– безкоштовне харчування, гуманітарну допомогу;

– кваліфіковану допомогу психолога, юриста;

– тимчасову реєстрацію;

– допомогу в отриманні соціальних виплат.

Контактні телефони:

– 0 (093) 081-43-10;

– 0 (472) 54-35-22.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x