Радуцький: «Скляров діє шляхом прихованого рейдерства»

Радуцький: «Скляров діє шляхом прихованого рейдерства»

Олександр Радуцький відповів на закиди Віталія Склярова, який під час «круглого столу» виправдовував дії ПрАТ «Азот» у конфлікті з «Водоканалом».

Олександр Радуцький зазначає, що до призначення Склярова на посаду керівника ПрАТ «Азот» з його попередниками ніколи не виникало якихось суперечок щодо очисних споруд. А за останні роки відбулося багато судових засідань через конфлікт між «Азотом» і «Черкасиводоканалом».

– Останній судовий позов пов’язаний з умовами договору, у якому «Азот» заявляє, що штрафуватиме «Водоканал». Звісно, «Черкасиводоканал» відмовляється від угоди за редакцією «Азоту», і це правильно. Угоду, як і тариф, затвердила НКРЕКП (про що каже і сам Скляров), аж тут раптом глава правління ПрАТ «Азот» вирішує внести свої корективи… Якби ці корективи зайшли у звітах для НКРЕКП, там не погодили б такі умови, – говорить Радуцький.

Як розповів депутат, спочатку «Азот» нараховував штрафи і плату за обслуговування очисних містом без ліцензій, без НКРЕКП, тобто це були надумані цифри. І так, за словами Радуцького, протягом 5–7 років «Азот»  отримував із «Водоканалу» десятки мільйонів гривень щороку.

– Лише тільки коли 2014 року ми змусили «Азот» отримати ліцензію, він почав затверджувати тарифи через НКРЕКП і на якийсь момент відносини між підприємствами були врегульовані, – каже депутат.

Інвестиційну програму «Азоту» для Черкас, на думку Радуцького, треба подавати на розгляд сесії міської ради, як це робить ТЕЦ. Але Скляров, відколи став директором, не подавав її ні разу.

На думку Радуцького, глава правління ПрАТ «Азот» зараз не переймається соціальною підтримкою Черкас, а займається політикою і своїми особистими досягненнями в місті.

– Соціальна підтримка «Азоту» для Черкас завжди мала вигляд піару. Із появою Склярова підприємство стало займатися політикою. Хочу нагадати про пані Жуковську, яку Скляров 2012 року просував у Верховну Раду. Якраз спеціально для передвиборчої програми для міста і купили тролейбуси, про які згадує керівник «Азоту». Але коли Фірташ посварився з Одаричем, то ті тролейбуси два роки гнили на території заводу, – розповідає депутат.

Скляров під час «круглого столу» зауважує на тому, що «Водоканал» має вимагати встановлення лічильників і будівництва локальних очисних від тих об’єктів, які перевищують допустимий рівень концентрації викидів.

– То це виходить абсурд! Бо варто лише згадати збудовану Скляровим автомийку на території Соснівки. Стоки звідти куди діваються? Тобто він і сам шкодить, а потім за це штрафує місто, – пояснює Радуцький.

Олександр Радуцький переконаний, що судових заяв узагалі не було б, якби на посаді Овчаренка був, приміром, представник «Азоту» – він би підписав договір на їхніх умовах, і «Водоканал» отримував би штрафні санкції.

– Рейдерство зараз не може бути прямим – через борги й визнання «Водоканалу» банкротом абощо… Тут діє приховане рейдерство, через керівництво заводу. І зараз могло не бути цих конфліктів, і тихенько усе підписали б, – говорить депутат.

Суми штрафів, пораховані експертами «Водоканалу», на рік становитимуть близько 300 млн грн. За словами Радуцького, місто цих грошей не даватиме, відповідно, ці обтяження сплачуватиме населення.

Відповідаючи на закиди Склярова щодо стану очисних споруд, Радуцький порівняв «Азот» із трактором 60-го року, що витрачає 100 літрів на годину роботи. Напротивагу йому – нова техніка, що працює на електриці й потребує менших затрат.

– Ми можемо стверджувати, що «Азот» не здійснював модернізацію, бо якби були вкладені гроші, то можна було б зекономити на електроенергії й обслуговуванні очисних. Відповідно, якби модернізацію здійснили – і затрати були б менші, і тариф був би нижчий. Але якщо «Азот» не хоче займатися очисними спорудами – то нехай віддають місту та й усе. «Водоканал» каже, що зможе обслуговувати очисні, але ж «Азот» на це не згоден, бо тоді доведеться самим платити гроші за послугу очищення, – каже Радуцький.

 

Читайте також: У міській раді обговорили суперечку між «Азотом» і «Водоканалом»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x