Ротарійці підтримали юних яхтсменів із ГО «Козацькі Вітрила»

Ротарійці підтримали юних яхтсменів із ГО «Козацькі Вітрила»

Черкаси знову зустрічали гостей-ротарійців феєрверком подій. Минулі вихідні були наповнені приємними зустрічами друзів та декількома важливими подіями як для Ротарійського життя, так і для життя нашого міста. Відбулася низка благодійних та екологічних заходів, а саме підтримка дитячого вітрильного спорту та екологічного напрямку Служіння в Черкасах.

Під час фінального модулю навчального курсу Rotary Leadership Institute − Ukraine / Belarus Division (першого в історії Д2232), який був проведений за допомогою Rotary Club Cherkasy, випускники, майбутні Президенти та Секретарі Ротарі клубів, можливо майбутні керівники Ротарійських Комітетів та навіть Губернатори Дистрикту, адже ми віримо в успіх та потенціал учасників програми, побачили справжній приклад Міжнарожного Служіння в Ротарі завдяки онлайн-підключенню Командорів Cherkasy та Kyivska Rus Ukrainian IYFR Fleets до всесвітнього засідання Міжнародного Ротарійського Яхтового Товариства International Yachting Fellowship of Rotarians (IYFR). Відбувалося це на честь закінчення дворічної каденції Міжнародного IYFR Командора і нашого великого друга з Великобританії Роберта Бернса. Були присутні 63 керівники Флотів IYFR із багатьох країн світу та декількох континентів − від Японії і Філіппін до Нової Зеландії та Австралії, країни Європи та Африки!

Під час спілкування всі учасники дізналися про чудові та соціально важливі проєкти Служіння членів IYFR в різних куточках світу та розказали про український досвід впровадження World IYFR Plastic Free Waters Program в нашій країні.

Також обговорили перші кроки реалізації мінігранту IYFR для підтримки дитячого та адаптивного вітрильного спорту в нашій державі. Та зробили анонс інформаційної брошури про історію вітрильних переходів, створення яхт-клубів і підготовки яхтсменів на теренах сучасної України, нового календаря на наступний рік для дитячих вітрильних шкіл та черкаської школи «Козацькі Вітрила».

Він буде наповнений атмосферними фото з перегонів, і важливою для дітей навчальною інформацією про вітрильну справу і цікавими фактами про екологію води та необхідність збереження від пластику чистоти річок, водоймищ, морів та в цілому Світового океану.

Окрім цього, членам школи «Козацькі вітрила» вручили вітрильники для змагань. А всі ротарійці взяли участь у вітрильній регаті.

У свою чергу, ГО «Козацькі Вітрила» висловлює свою щиру подяку будівельній   компанії «Надія» і особисто Андраніку Казаряну за придбання та передачу нових вітрил і п’яти човнів класу «Оптиміст».

«Також за організацію свята і придбання двох човнів класу «Оптиміст» щиро вдячні Ротарі клубу «Черкаси». Окремо хочемо відзначити роботу ТОВ «Гранд Марин» із Харкова та його директора Тараса Ситенка за надання гумових балонів задля безпеки наших юних спортсменів під час тренувань на вітрильниках та компанію INDRAFT і директора Володимира Шинкаренка за підготовку човнів до експлуатації.

Це було справжнє свято для батьків і їх дітей з подарунками, посмішками і чудовим настроєм на березі Дніпра», − йдеться у дописі на фейсбуці ГО «Козацькі Вітрила».

Ротарі об’єднує лідерів усіх континентів, культур та професій для обміну ідеями та реалізації дій для громад у всьому світі, для втілення сталих позитивних змін у всьому світі, у громадах та й у собі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x