Бібліотеки Черкащини отримали 150 комп’ютерів

Бібліотеки Черкащини отримали 150 комп’ютерів

Міністерство цифрової трансформації передасть 150 комп’ютерів бібліотекам Черкащини. Завдяки проєкту «Дія.Цифрова освіта» чотири ТГ Черкащини отримали обладнання 24 червня. Про це повідомляє пресслужба ОДА.

Першу партію комп’ютерів передали на базі Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Григоровича Шевченка. Першими громадами Черкащини, що отримали пристрої, стали Новодмитрівська, Мошнівська, Золотоніська та Монастирищенська.

Заступник голови Черкаської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Свєрчков зазначив, що всі 150 комп’ютерів надійдуть до 75 бібліотек 24 громад області.

Фото: пресслужба ОДА

– Завдяки цим комп’ютерам жителі сільських громад зможуть долучитися до програми цифрової освіти, покращити рівень своїх цифрових навичок. Вони зможуть вільно використовувати всі можливості цифрових технологій, державних та приватних сервісів, матимуть вільний доступ до інтернету, – сказав Свєрчков.

Усього бібліотеки України планують забезпечити 5000 комп’ютерами. Із них 2000 отримали вісім областей.

Фото: пресслужба ОДА

Заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан наголосила, що одна з цілей проєкту «Дія.Цифрова освіта» – трансформувати бібліотеки на сучасні хаби цифрової освіти.

Фото: пресслужба ОДА

– Ми продовжуємо комп’ютеризувати бібліотеки в різних областях України, розширюючи географію проєкту. Це сприяє розбудові національній мережі хабів цифрової освіти, куди кожен громадянин може прийти та отримати безкоштовний доступ до навчання цифрової грамотності, – розповіла Іонан.

Фото: пресслужба ОДА

Реалізували проєкт завдяки переданню техніки партнерами – Favbet Foundation, а також за сприяння Офісу Президента України, Української бібліотечної асоціації та обласних відділень УБА.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x