У Третій міській лікарні Черкас відкрили «екстрене» відділення

У Третій міській лікарні Черкас відкрили «екстрене» відділення

Відділення екстреної меддопомоги реконструюють у Третій міській лікарні Черкас. Уже готова перша черга. Оглянув проведені роботи очільник Черкащини Олександр Скічко. Про це інформують у Черкаській ОДА.

 

За рахунок коштів із державного та місцевого бюджетів на реконструкцію приймального відділення спрямували 28,4 млн грн.

– Це крок уперед у якості діагностики та лікування наших пацієнтів, – переконаний головний лікар закладу Олександр Федорук. – Це відділення – тільки перша черга. Попереду завершити другу. Плануємо це зробити до кінця року. У відділенні проводитимемо цілодобовий прийом, де надаватимемо невідкладну допомогу, діагностуватимемо і, з огляду на остаточний діагноз, переводитимемо пацієнтів у профільне відділення.

 

 

Традиційно оновлене відділення оснастили необхідним обладнанням. Зокрема, апаратом УЗД, комп’ютерним томографом, електрокардіографом, дифібрилятором, моніторами пацієнта тощо

– Якщо влада на різних рівнях об’єднує зусилля, то маємо результат, – зазначив очільник області Олександр Скічко. – Тепер тут є все, що потрібне для якісної допомоги та якнайретельнішого обстеження. Друга черга на виході! Водночас я переконаний, що достойна зарплата не менш важлива за достойні умови праці. Президент України Володимир Зеленський нещодавно підписав указ про мінімальні заробітні плати. Зокрема, для лікарів – не менше 20 000 грн/міс, для середнього медичного персоналу – не менше 13 500 грн/міс. Кабінет Міністрів України, готуючи проєкт держбюджету-2022, має опрацювати таке підвищення.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x