Санкції проти Фірташа не оминуть і Черкаси

Санкції проти Фірташа не оминуть і Черкаси

За поданням Служби безпеки України й відповідно до рішення РНБО від 18 червня 2021 року введено санкції проти 538 фізичних та 540 юридичних осіб. Такі обмежувальні заходи запроваджують задля ефективного реагування на наявні і потенційні загрози національним інтересам і безпеці України.

Відповідний указ №266/2021 від 24 червня опубліковано на сайті президента. Він набуває чинності з дня його оприлюднення.

Серед осіб, які підпадають під персональні обмеження, – й олігарх Дмитро Фірташ, який є власником ПрАТ «Азот» у Черкасах.

Нагадаємо, між «Азотом» та КП «Черкасиводоканал» протягом кількох років триває конфлікт, пов’язаний із наданням послуги з очищення стічних вод. Наразі у суді ПрАТ «Азот» намагається домогтися стягнення штрафів з «Черкасиводоканалу», але при цьому відмовляється від проведення інженеро-технічної експертизи.

Згідно з запровадженим пакетом санкцій, проти Фірташа застосовується заборона участі в приватизації та оренді державного майна. Тож доцільність передачі очисних споруд стічних вод з державної в комунальну власність, що обговорили на «круглому столі» за участі представників «Азоту» й «Водоканалу», є виправданою.

Крім того, проти Дмитра Фірташа запроваджують блокування активів, обмеження торгових операцій, повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень по території України, запобігання виведенню капіталів за межі України, призупинення виконання економічних і фінансових зобов’язань, анулювання або призупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами, заборона видачі дозволів і ліцензій Нацбанку України та інші санкції, що відповідають принципам їх застосування, встановленим Законом України ”Про санкції”.

Обмеження вводять терміном на три роки.

Депутат Черкаської обласної ради Олександр Радуцький у коментарі «Новій Добі» зазначив, що це рішення є чітким доказом правомірності його дій та дій захисників «Черкасиводоканалу».

– Очисні споруди міста не можуть бути в руках «Азоту», тим більше, коли йдеться про олігарха Фірташа, якому заборонено приватизовувати чи орендувати державне майно. Очисні, як зазначалося неодноразово, треба передати у комунальну власність – на баланс КП «Черкасиводоканал». Це моя чітка позиція, яка наразі обґрунтована законом, – сказав Радуцький.

 

Читайте також: У міській раді обговорили суперечку між «Азотом» і «Водоканалом»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x