15 причин їсти банани

15 причин їсти банани

Банани у багатьох асоціюються з чимось теплим і веселим. І це має наукове пояснення – ця ягода (так-так, ягода) стимулює в організмі вироблення гормонів щастя. А ще банани особливо корисні для спортсменів і студентів, адже покращують роботу м’язів і мозку. Тому чимало дієтологів радять тримати в холодильнику в’язку бананів, щоб швидкий перекус завжди був напохваті.

До того ж, банани набагато доступніші по ціні, ніж решта «заморських» фруктів. Тож у період зимово-весняних депресії та авітамінозу це незамінний продукт. Наводимо ще аж 15 причин, чому варто їсти банани частіше.

1. Боротьба з депресією. У банані міститься велика кількість триптофану – речовини, яка в організмі розщеплюється на серотонін. А серотонін – це один з нейромедіаторів, що викликають відчуття щастя.
2. Джерело енергії. З’їдаючи банан перед тренуванням, ви забезпечите себе достатнім запасом енергії, щоб займатися більш ефективно. Так само ви убезпечите себе від можливих судом литкових м’язів під час тренувань.
3. А ще ці фрукти регулюють рівень цукру в крові, тому корисні для діабетиків.
4. Завдяки серотоніну та іншим корисним речовинам, банани відмінно знімають симптоми ПМС. З’ївши банан, жінка позбудеться поганого настрою і болю.
5. Полегшення анемії. Завдяки великій кількості заліза банани просто незамінний продукт для тих, хто страждає від анемії або пережили значну крововтрату.
6. Калій, який входить до складу бананів, допомагає зменшити ризик інфаркту та інсульту, покращує стан кров’яних судин і бореться з гіпертонією.
7. Банани покращують травлення. Клітковина стимулює роботу кишківника, а пектини і хелати виводять токсичні речовини.
8. Поліпшення мікрофлори кишківника. Банани стимулюють розвиток корисних бактерій у травній системі, а завдяки ферментам, що входять до їхнього складу, поживні речовини, що надходять до шлунка, засвоюються організмом набагато швидше.
9. Банани мають волокнисту структуру, тому корисні у боротьбі з закрепом. А ще їх радять їсти після діареї, щоб відновити мікрофлору кишківника.
10. Корисні при виразці шулнка. Банани захищають стінки шлунка від агресивних кислот.
11. Підвищення імунітету. Банани містять антиоксиданти, які захищають організм від шкідливих радикалів і зміцнюють імунітет.
12. Щоб не свербіло місце укусу комахи, прикладіть до враженої ділянки бананову шкірку внутрішньою стороною.
13. Банани навіть допомагають пережити сильну спеку. Виявляється, вони здатні знижувати температуру тіла, що допоможе вам, якщо у вас лихоманка або просто жарко.
14. Допоможуть кинути курити. Велика кількість вітамінів, а ще магній і калій допоможуть швидше вивести нікотин з організму і звикнути до його відсутності.
15. Банани роблять людей розумнішими. Високий рівень калію в організмі допомагає сприймати і засвоювати нові знання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x