У родині грип: як не заразитися

У родині грип: як не заразитися

Варто лише комусь із членів родини захворіти на грип або ГРВІ, як через декілька днів всі інші члени сім’ї звалюються з температурою і схожими симптомами. Знайома ситуація? Навіть якщо уникнути контакту з хворим на грип або ГРВІ не можливо, адже хтось, як мінімум, має доглядати за недужим, знизити ризик зараження нам цілком під силу. Дотримання нескладних рекомендацій допоможе дати відсіч інфекціям.

Якщо ви доглядаєте за хворим, не зайвим буде носити марлеву пов’язку. Слідкуйте за тим, щоб при кашлі або чханні хворий прикривав рот рукою, інакше «бацили» дуже швидко поширюються на оточуючих.
Перш за все, виділіть хворому окремі предмети особистої гігієни – посуд, рушники та постільну білизну. І якомога частіше мийте руки з милом. Пам’ятайте, що віруси тривалий час живуть на предметах, якими користується заражена людина, і якщо після нього до них будуть торкатися здорові домочадці, вони також ризикують заразитися. Частіше замінюйте хворому наволочку на подушці, адже на ній збирається особливо багато бактерій у зв’язку з нічними нежитем і кашлем. Не варто також тримати зубну щітку хворого члена родини разом з усіма іншими.

Провітрюйте приміщення, в якому перебуває хворий, для цього попросіть його на деякий час вийти з кімнати. Віруси не люблять свіжого повітря.
Пил – хороше середовище для розмноження бактерій і вірусів. Тому якомога частіше проводьте вологе прибирання у приміщенні, добре б робити це хоча б через день і щодня протирати меблі вологою ганчіркою.
Із профілактикою допоможе також ароматерапія. Ефірні масла лаванди та ялиці мають протимікробну і дезинфікуючу дію. Вони запобігають поширенню інфекції, знезаражуючи повітря. Можна капнути 2 краплі олії на аркуш паперу і покласти його, наприклад, на увімкнену лампу або просто на батарею. Летючі речовини будуть випаровуватися і захищати вас від атаки мікробів.
Якщо вдома немає ефірних масел, можна скористатися іншим народним рецептом знезараження повітря. Розкладіть по кімнаті нарізані дольки часнику. Фітонциди, які в ньому містяться, здатні пригнічувати віруси.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x