«Бути батьком – не тягар, а задоволення», – Максим Босенко

«Бути батьком – не тягар, а задоволення», – Максим Босенко

Фестиваль «Разом з татом» відбувся в парку «Сосновий бір» 26 червня. Такий захід у Черкасах проводять третій рік поспіль. Про це повідомляють журналісти «Нової Доби».

Родинне свято приурочений до Міжнародного дня батька, що цього року припав на 20 червня.

Організатори проєкту зізнаються: раді, що фестиваль «мігрував» у локацію «Сосновий бір». Директор КП «Дирекція парків» Сергій Рубан у вітальному слові подякував ідейному натхненникові і «татові» цього заходу Олександру Коломійцю.

– Це класна ідея, що дає змогу цікавіше проводити дозвілля з дітьми. Бажаю батькам більше комунікувати й відпочивати зі своїми дітьми – так, як ми це робимо сьогодні. Це дуже важливо, – зазначив Сергій Рубан.

На фестиваль зібралося 19 команд-тандемів: кожен тато долучився до змагань із дочкою або сином. Більшість із них прийшли підтримати рідні.

 

Фестиваль проходив у декілька етапів. Насамперед кожна пара представила себе на сцені через оригінальну візитівку. Далі розпочався літературно-історичний квест за сприяння представників Асоціації пластунів Черкас, під час якого кожен тато зі своєю дитиною виконував різні завдання. Приміром, долали канатну дорогу й «острівці», збирали намет, розпалювали багаття, рубали дрова, стріляли з рушниці, вгадували казкових героїв і навіть сортували сміття.

Крім того, для батьків і дітей діяли різноформатні локації й зони: із кашоварства, з гончарського майстер-класу, зі створення зачісок, «Батьківський діалог» за участі психолога, катання на баґґі тощо. Також до організації розважального відпочинку долучилися рятувальники Управління ДСНС, які продемонстрували дітям особливості фаху.

За словами організатора Олександра Коломійця, фестиваль «Разом з татом» покликаний формувати культуру цінностей серед батьків і дітей, адже малеча рівняється на дорослих.

– Ідея фестивалю виникла три роки тому, коли народився син. Тоді в мені прокинулися батьківські почуття, тож вирішив створити такий проєкт, щоб спонукати тат якомога більше часу проводити зі своїми дітьми, бути для них мотиваторами, лідерами, наставниками. Бути татом – складна робота, але приємна. Раджу всім, – зазначив Коломієць.

На фестиваль завітали команди не лише з Черкас, а й Києва та Корсуня. До участі залучили дітей з інвалідністю та дітей героїв АТО.

Максим Босенко цьогоріч на фестивалі вперше, долучився до змагань разом із донькою Яною.

– Планував провести сьогодні час зі своєю донькою, бо що може бути важливішим? Таке дійство має величезне значення для присутніх тут, адже родинні свята і цінності мають бути головними. Підтримати нас із Яною прийшла дружина, а виступ готували удвох із донькою. Вона – сенс мого життя. Бути батьком – не тягар, а задоволення. Хіба важко бути щасливим? – зауважив Максим Босенко.

Яна розповіла, що настрій на такому святі у неї піднесений, прийшла повеселитися разом із татом.

– По буднях ми бачимося рідше, на вихідних – більше. Тому класно, що сьогодні розважаємося разом. Удома в нас із татом є спільне хобі – малювання: він пише картини, а я просто малюю все, що подобається. Сьогодні дуже хочеться перемогти в змаганнях. І, якщо наступного року буде такий фестиваль, обов’язково прийдемо ще раз, – поділилася дівчинка.

 

Учасники фестивалю також мали змогу посмакувати пластунівську кашу. Насамкінець відбувся концерт гуртів «Спів братів» та «Шутки в сторону».

Більше про фестиваль – у фоторепортажі Дар’ї Роженкової.

Автор – Юлія Світайло

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x