Делеганти з Рівного ознайомилася із діяльністю «Biopharma Plasma Cherkasy»

Делеганти з Рівного ознайомилася із діяльністю «Biopharma Plasma Cherkasy»

Делегація Рівненської обласної ради завітала до «Biopharma Plasma Cherkasy», аби обговорити умови договору щодо співпраці 25 червня. У межах візиту рівняни також відвідали Черкаський обласний онкологічний диспансер.

Як зазначив очільник БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» Юрій Лазаревич, компанія «Biopharma» звернулася до обласної ради з пропозицією орендувати приміщення Рівненського обласного центру служби крові.

– Під час зустрічі ми проаналізували діяльність структури та переваги інвестиційного проєкту від «Biopharma». Отримали вичерпні відповіді щодо оренди комунальної власності, зокрема, які труднощі можуть виникнути для пацієнтів та лікарень. Також порушили питання щодо якості компонентів крові, витратності лікарських засобів та забезпечення хворих необхідними препаратами. Це дуже важливо, адже за умови укладення договору, на базі Рівненської служби крові виготовлятимуть ліки для людей, які цього потребують, – сказав Лазаревич.

Заступник головного лікаря з надання медичної допомоги Рівненського обласного центру служби крові Іван Рябченко зауважив, що «Biopharma Plasma Cherkasy» – високотехнологічний прогресивний центр із сучасним обладнанням та комфортними умовами.

– У мене залишилося позитивне враження від працівників закладу, що фахово оцінюють ситуацію та шукають шляхи вирішення нагальних питань. У подальшому ми плануємо апробувати досвід «Biopharma Plasma Cherkasy» на Рівненщині, аби уникнути гострих кутів, що спіткали черкащан на певному етапі розвитку, – додав Рябченко.

Завідувач організаційно-методичного відділу, лікар-статист Черкаського обласного онкологічного диспансеру Ігор Гайдай розповів, співпраця з «Biopharma Plasma Cherkasy» дає можливість ефективно лікувати онкологічних пацієнтів.

– Нині наш заклад – найбільший споживач крові та її компонентів в області. Якщо лікування гострих станів передбачає кількаразове переливання у випадку кровотеч, то для хворих на рак – це систематичний процес. У межах договору медики оформлюють заявку та розраховуються на базі лікарень, а «Biopharma Plasma Cherkasy» забезпечує хворих якісними компонентами крові. Потужне підприємство значно полегшило роботу лікарів та близьких пацієнтів, адже раніше вони самотужки шукали донорів, – зауважив Гайдай.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x