Учителі та батьки проти призначення нового директора гімназії № 31

Учителі та батьки проти призначення нового директора гімназії № 31

Педагогічний та батьківський колектив № 31 гімназії протестував проти рішення комісії щодо ухвалення нових директорів шкіл біля Черкаської міської ради 29 червня. 

За словами заступниці директора Черкаської гімназії № 31 Наталії Близнюк, сьогодні разом з колегами та батьками учнів вони зібралися, аби підтримати претендента на посаду директора Василя Пивоварова, адже вважають, що йому несправедливо виставили бали. Також вони хотіли обговорити це питання з міським головою.  

 

– Ми не згодні із складом комісії, адже на нашу думку, не всі члени, які оцінювали конкурс, компетентні в цьому питанні. Депутати, директори парків, гінекологи за фахом – як вони можуть ухвалювати рішення щодо професійності очільників освітніх закладів та оцінювати  педагогічно-психологічну ситуацію. Хочу зауважити, що члени комісії, які працюють в сфері освіти, поставили вищі бали, ніж інші, – сказала голова профспілкової організації черкаської гімназії № 31 Лариса Степанець. 

 

Як додала Степанець, школа постійно бере участь у міжнародних проєктах, цьогоріч учень із гімназії склав ЗНО на 200 балів, і це є показником. Директор Василь Пивоваров має звання заслуженого вчителя України та постійно спонукає педагогічний склад рухатися вперед. Він презентував перспективну стратегію розвитку освітнього закладу і саме під його керівництвом, вони хочуть пройти шлях реформування з гімназії в ліцей. 

Черкащани стверджують, що в протоколі, який опублікований на сайті Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, йдеться про рекомендаційний характер призначення переможців конкурсу на посаду керівників, а тому рішення можна оскаржити. 

Протестувальники виступили з проханням переглянути перебіг проведення конкурсу на посаду директора закладу загальної середньої освіти. Щодо цього колектив гімназії подав 18 червня на ім’я міського голови Анатолія Бондаренка звернення. У ньому вони попросили провести неупереджене службове розслідування, адже вважають, що члени комісії необ’єктивно оцінили претендентів на посаду керівника освітнього закладу. 

Звернення також опубліковане на сторінці голови ради гімназії №31 Юрія Землякова в Фейсбуці

– Звернення ми написали вже після другого туру випробування, але поки чекаємо відповідь. Хочемо звернутися до міського голови переглянути результати конкурсу, – зауважила заступниця директора  Наталія Близнюк.

Заступниця директора Людмила Коротун стверджує, що 0,7 бала, на який поступився Василь Пивоваров іншому претенденту Сергію Шамарі, є, на її думку, допустимою похибкою. 

– Також варто врахувати людський фактор. Тому наполягаємо, аби другий етап конкурсного відбору переглянули. Зараз ми стоїмо на порозі великих змін Нової української школи, маємо пройти етап з переведення гімназії в ліцей відповідно до стратегії, яку сформував Василь Пивоваров. І хотілося б це реалізувати під його керівництвом. 

Представниця батьківського колективу Світлана Шнайдер розповідає, що задоволена рівнем навчання в гімназії та підготовкою викладацького складу. 

– Старший син уже закінчив гімназію та без проблем вступив у Харківський авіаційний інститут. Молодший ще в процесі здобуття середньої освіти. У нашій школі постійно є комунікація з учителями і будь-яке питання можна вирішити на локальному рівні. Я прийшла підтримати нашого директора, адже вважаю, що людина, яка пропрацювала багато років, знає специфіку роботи школи із середини, краще можна організувати освітній процес. У нашій країні завжди легше ламати. На мою думку, зараз чудово сформований колектив, – зауважила Світлана Шнайдер. 

Голова комісії на посади директорів закладів загальної середньої освіти Черкас Сергій Рубан зауважив, що члени комісії дібрані відповідно до норм законодавства. 

-Комісія є незалежною, засідала відкрито та об’єктивно. Тому що з першого читання у нас були не лише відеозаписи, а й онлайн-трансляція виконання завдань та їхньої перевірки. Тому в нас усе прозоро. Ми публікувати результати кожного етапу конкурсу, – сказав Рубан. 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олена Харенко

Комісія може і незалежна, але не фахова. Засідала закрито, рішення, на мій погляд, прийняла не об’єктивно. З першого читання відеозаписи з незрозумілим бубонінням також і онлайн-трансляція виконання завдань та їхньої перевірки. Тому у колективу питання, що до прозорості. Пан Рубан публікував “бали” результатів кожного етапу конкурсу,але яким чином та за якими еталоном проходило оцінювання не відповідає.

Джерело: novadoba.com.ua
© novadoba.com.ua

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x