Черкаські рятувальники дістали з-під криги рибалку

Черкаські рятувальники дістали з-під криги рибалку

Для 33-річного рибалки з Черкас 23 лютого віднині запам’ятається надовго – як день його другого народження. Оскільки лиш волею випадку чоловік лишився живим, провалившись під кригу на Дніпрі у районі дамби. Вчасна допомога рятувальників та їхні скоординовані професійні дії зберегли життя горе-рибалці. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби черкаської міськради.

Як розповів директор КУ «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба» Сергій Микитченко, перебували неподалік місця трагедії, вчора близько о пів на четверту годину дня. За лічені хвилини до потерпілого, який був на відстані приблизно 400 метрів від черкаської дамби і тримався за крижину, прибув пересувний рятувальний пост.

– Наші рятувальники за допомогою спеціального спорядження та човна доправили потерпілого на берег, надавши першу медичну допомогу. Оскільки стан рибалки нормалізувався, він відмовився від госпіталізації, тож його доставили додому, де він зараз почувається добре, – повідомив Сергій Васильович.

З підняттям температури повітря лід стає крихкий, інтенсивно руйнується від промоїн. Тож охочі порибалити чи прогулятись крижаним Дніпром наражають себе на справжню небезпеку.

Рятувальники звертаються до всіх з проханням утриматись від виходу на кригу. Адже сумна статистика вкотре засвідчує, що наслідком нехтування елементарними правилами безпеки на льоду стають втрачені людські життя.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x