Інтернет-агітатору, який закликав до міжнаціональної ворожнечі, повідомили про підозру

Інтернет-агітатору, який закликав до міжнаціональної ворожнечі, повідомили про підозру

За матеріалами СБУ у Черкаській області повідомлено про підозру ворожому інтернет-агітатору. У вересні минулого року в Умані напередодні щорічного святкування Рош га-Шана зловмисника викрили на розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

 

 

Встановлено, що місцевий житель систематично поширював через соцмережі дискримінаційні публікації щодо єврейської національності. Зловмисник принижував честь і гідність її представників та закликав до фізичної розправи. За висновками судової семантико-текстуальної експертизи, виявлені матеріали містять заклики до розпалювання національної ворожнечі й ненависті до єврейської національності, якими і є паломники-хасиди. Про це повідомляють у пресслужбі СБУ у Черкаській області.

 

 

Крім того, деякі публікації провокують расову та релігійну ворожнечу. Наразі інтернет-пропагандисту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії. Викриття і документування протиправної діяльності проводили співробітники Управління СБУ в Черкаській області спільно з Національною поліцією, та за процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x