В області скоротили кількість «ковідних» лікарень

В області скоротили кількість «ковідних» лікарень

На Черкащині із 23 до 8 зменшили кількість лікарень «першої хвилі», визначених для прийому пацієнтів із коронавірусною інфекцією. Це зумовлено тим, що нині область у зеленій карантинній зоні та має невисокі показники захворюваності. Про це на брифінгу в ОДА повідомила заступниця очільника Черкащини Лариса Кошова.

 

Нині лікарні, які раніше приймали хворих з Covid-19, працюють у звичному штатному режимі. Загалом у діючих 8 «ковідних» лікарнях розгорнуті 1 336 ліжок.

– За останню добу в області захворіли 25 осіб, на стаціонарі лікуються  68 осіб, ліжка завантажені на 5%, – каже Лариса Кошова. – Загалом спостерігаємо зниження рівня захворюваності. Зараз також проводимо активну вакцинальну кампанію. Щеплення проводять 25 мобільних бригада у 98 пунктах щеплення та в 7 центрах масової вакцинації населення.

 

Перший центр на Черкащині запрацював 12 червня. Загалом отримали першу дозу вакцини 91,5 тис. осіб, повністю ж завершили імунізацію 32,3 тис.

– Усі останні спалахи інфекційних захворювань в Україні, і це стосується не лише коронавірусу, були зумовлені недостатнім рівнем вакцинації населення, – зазначила заступниця голови ОДА. – Дифтерія, поліомієліт, кір. Вакцинація потрібна кожному свідомому громадянину, який піклується про здоров’я своїх близьких.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x