Від сьогодні на в’їзд в Україну діють нові обмеження через штам Delta

Від сьогодні на в’їзд в Україну діють нові обмеження через штам Delta

Кабінет Міністрів України вніс зміни до карантинних норм, аби запобігти поширенню штаму коронавірусу Delta. Нові обмеження набули чинності з другого липня. Про це поінформували в пресслужбі МОЗ.

– Насамперед ми проводитимемо контроль стану здоров’я прибулих з країн, де цей штам коронавірусу вже поширений. Для цього розгорнуть пункти тестування на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 в пунктах пропуску через державний кордон, – зазначив заступник міністра-головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Експрес-тест на визначення антигена коронавірусу в пунктах пропуску на кордоні треба здати іноземцям (окрім тих, хто має посвідку на постійне проживання в Україні). Також це стосується осіб без громадянства (старшим за 12 років), які в’їжджають до України з Індії, Великої Британії, Росії та Португалії. Тест здійснюватимуть обидві категорії людей, які перебували в зазначених країнах не менше ніж сім днів протягом останніх двох тижнів.

За наявності негативного результату їм дозволять потрапити в Україну. Якщо результат виявиться позитивним або ж людина відмовиться від тестування, прикордонник може не пропустити її на територію України.

Громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно живуть на території України (крім тих, кому менше ніж 12 років) і прибули із зазначених країн, також мають обов’язково здати експрес-тест. У випадку позитивного результату вони відправляються на самоізоляцію або обсервацію.

Перелік країн оновлюватимуть залежно від епідемічної ситуації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x