У Суботові розпочався Фестиваль нескореної Nації “Холодний Яр”

У Суботові розпочався Фестиваль нескореної Nації “Холодний Яр”

Фестиваль розпочався на Черкащині. Цьогоріч його приймає Суботів. Триватиме захід упродовж трьох днів із 2 до 4 липня. Фестиваль відбувається за підтримки Черкаської обласної державної адміністрації, інформують у пресслужбі відомства.

 

 

У цьогорічній програмі – гутірки, виступи музикантів open-air, трейловий забіг RunЯр, бої ММА, турнір із міні-футболу тощо. Хедлайнерами фестивалю стали гурти: «Кому вниз», Kozak system, «Карна», «Тінь Сонця», «Юркеш». На сцені також виступлять «Вій», «Пирятин», «Чумацький шлях», «Брати Станіслава», Hurmata та фіналісти конкурсу «Злітай».

– Цей захід внесений до обласної цільової програми національно-патріотичного виховання в Черкаській області на 2021–2025 роки, – зауважив заступник голови Черкаської ОДА Віктор Гусак. – Він має важливу ідеологічну та патріотичну складову, а також спрятиме розвитку туристичного потенціалу цього краю. Окрім того, залучення молоді до активностей на фестивалі популяризуватиме здоровий спосіб життя, це загартування не лише духу, а й тіла.

За словами заступника обласного керманича, цього року на проведення фестивалю з обласного бюджету спрямували близько 680 тис. грн.

 

 

Організатори очікують до 5 тисяч відвідувачів. Уже обживаються у наметовому містечку як черкащани, так і жителі інших областей. Один з таких – Дмитро. Він приїхав на фестиваль з Тернопільщини. Твердить, такі заходи – непересічні для молоді, заохочують до здорового способу життя та популяризують сучасну українську музику. Вперше на фест він приїхав у 2015 році. Відтоді не зраджує цій традиції.

Нагадаємо, фестиваль нескореної Nації «Холодний Яр» уперше відбувся на Черкащині у 2015 році та вже став традиційним. Щороку захід збирає до 8000 відвідувачів. Також позиціонується як безалкогольний.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x