На Чигиринщині арехологи знайшли артефакти з Єгипту

На Чигиринщині арехологи знайшли артефакти з Єгипту

Археологи знайшли артефакти з Римської імперії під час розкопок в урочищі Троянка поблизу села Івківці, що на Чигиринщині. Про це йдеться на сторінці Черкаського археологічного музею Середньої Наддніпрянщини у Фейсбуці.

Цьогорічні розкопки спільно з черкаськими фахівцями провели співробітники Інституту археології: археологи, а також антрополог і палеозоолог.

– Знахідки п’ятого польового сезону  пояснюють вплив раннього етапу розпаду єдиної праслов’янської народності на різні племена і передумови Великого переселення народів, – йдеться в дописі.

Так, на розкопках могильника І-ІІ ст. в урочищі Троянка археологи знайшли артефакти пізньозарубинецької культури: речі сарматського, германського і античного походження. Також фахівці відкопали імпорти  з Римської імперії, зокрема, ритуальні речі з римського Єгипту – скарабеї та Анубіс.

Горщик пізньозарубинецької культури (І-ІІ ст. н.е.), знайдений поряд з одним з поховань.

Деякі зі старожитностей черкащани зможуть побачити в експозиції археологічного музею. Нині співробітники закладу їх реставрують та готуються до повторної експедиції в Івківці.

Фото використані зі сторінки Черкаського археологічного музею Середньої Наддніпрянщини 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x