Черкаських поліцейських судитимуть за катування

Черкаських поліцейських судитимуть за катування

П’ять працівників одного з районних управлінь поліції в Черкаській області постануть перед судом за катування громадянина та приховування злочину. Про це інформують  «Свідомі».

У лютому 2021 року до лікарні звернувся чоловік із тілесними ушкодженнями та повідомив, що його побили правоохоронці.

Потерпілого примусово доставили до відділу поліції для перевірки причетності до крадіжки та шахрайства. За даними слідства, упродовж кількох годин чоловіка, вдягнутого у кайданки, били руками та ногами по голові, обличчю і тулубу, вибивши чотири передні зуби.

Зазначається, що затриманий заперечував свою провину під час допиту, а двоє старших дільничних офіцерів поліції вимагали зізнатись. Відтак, потерпілому одягали кайданки та били його руками, ногами, залізним стільцем та душили шлангом у службовому кабінеті.

За катуванням споглядав ще один співробітник поліції, проте він, як і двоє інших поліцейських, що прибули пізніше, не втручались. Правоохоронці приховали злочин та не надали необхідної допомоги потерпілому.

У лютому 2021 року співробіників правоохоронних органів відсторонили від діяльності, а двом з них обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У ДБР інформують, що трьом дільничним офіцерам поліції загрожує до 10 років позбавлення волі. Їх звинувачують у катуванні, вчиненому групою осіб (ч. 2 ст. 127 КК України).

Ще одному оперуповноваженому загрожує позбавлення волі до трохи років за приховування злочину. А т.в.о. начальнику відділу поліції, який не повідомив про катування з боку підлеглих, передбачається позбавлення волі від 5 до 7 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x