У Черкаському національному – понад тисяча випускників

У Черкаському національному – понад тисяча випускників

Понад тисяча випускників отримали дипломи в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Ректор ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олександр Черевко зауважив, що в ювілейний рік навчального закладу випустили 1063 бакалаври, які навчалися за 50-ма спеціальностями.

— Викладачі університету, а це 495 професорів, докторів наук, доцентів, кандидатів наук, зробили усе, щоб студентські роки наших бакалаврів були максимально насиченими і незабутніми. На долю цьогорічних випускників випали складні випробування. Пандемія навчила нас отримувати освіту дистанційно, і це було непросто. Серед нашої громади сьогодні збільшилася кількість студентів, хто сам або чиї батьки захищають цілісність кордонів на сході України. Нині в університеті 166 таких студентів, і  31 із них отримує сьогодні диплом бакалавра, – сказав Черевко та додав, що ці роки були насичені й здобутками.

За словами очільника закладу вищої освіти, студенти отримали 12 дипломів переможців Всеукраїнського конкурсу наукових робіт, 5 іменних академічних стипендій Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради України. Понад 100 студентів і викладачів здобули спортивні перемоги на чемпіонатах України, 5 — на міжнародних спортивних змаганнях. У командному заліку 16-ої літньої універсіади України Черкаський національний посідає третє місце.

Голова Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Скічко наголосив на особливості цьогорічного випускного:

— Сьогоднішній випускний справді особливий, адже в цьому році ЧНУ відзначає 100-річчя, а Україна — 30-річчя. Бажаю бакалаврам завжди вірити у свої сили. Молодь — це наше майбутнє, тільки спільно ми зможемо досягти результатів. Переконаний, що, отримавши якісну освіту, ви згодом будете розвивати рідну Черкащину, яку ми всі так любимо, – зазначив Скічко.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко додав, що не уявляє життя міста без великої студентської родини Черкаського національного.

— Будь-який захід у Черкасах отримує завжди підтримку від ЧНУ. Тут навчаються прекрасні люди. Наше місто молоде, і від праці випускників залежить наше майбутнє, – зауважив Бондаренко.

Перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко додав, що студенти – майбутня еліта Черкащини.

– Не зупиняйтеся на досягнутому, слухайте і чуйте один одного, шануйте працю інших, цінуйте стосунки, поважайте батьків і не забувайте Альма матер. Вітрила вашого корабля наповнені, упевнено рухайтеся хвилями життя, – сказав Сущенко.

Начальник управління освіти і науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський зауважив, що еліту має виховувати така ж національна еліта. – Я переконаний, що з цим аспектом у Черкаському національному немає проблем. Виховний процес передбачає наявність чотирьох складових: патріотизм, духовність, академічна доброчесність, професіоналізм. У цьому університеті студенти виховані саме так, як потрібно нашій державі, – зазначив Данилевський.

Голова Черкаської РДА, випускниця ЧНУ Валерія Бандурко привітала студентів із випуском та побажала навчатися протягом усього життя.

— Шлях долає той, хто йде. Бажаю вам, щоб здобуті знання ви реалізували в життя й отримали за них відповідну моральну, духовну й матеріальну винагороду. Щоб ваші здобутки допомогли нашій державі стати на вищий щабель розвитку.

Під час урочистостей виступив вокальний гурт «Мелодія», народний художній колектив України, дитяча естрадна студія «Карамель» та ансамбль бально-спортивного танцю «FLAME».

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x