Учні Черкаської музичної школи на Всеукраїнському конкурсі здобули нагороди

Учні Черкаської музичної школи на Всеукраїнському конкурсі  здобули нагороди

18-19 лютого в місті Кривий Ріг відбувся Всеукраїнський конкурс юних баяністів, акордеоністів та ансамблів «СУЧАСНІ РИТМИ». Засновники конкурсу та його організатори – управління культури виконкому міської ради, Національна всеукраїнська музична спілка, Криворізька міська музична школа №4 та Благодійний Фонд «Громадська ініціатива мешканців Кривбасу». Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ДМШ №1.

Міська влада пишається та підтримує творчі заходи, які допомагають створювати позитивний імідж Кривого Рогу, приділяє велику увагу відродженню та збереженню національної культури України, її культурних традицій, створює умови для розвитку мистецької освіти та естетичного виховання зростаючого покоління.

Учні Черкаської музичної школи на Всеукраїнському конкурсі  здобули нагороди

Всеукраїнський конкурс «Сучасні ритми» щороку набуває все більшої популярності серед музикантів, які відносяться з великим інтересом та любов’ю до таких народних інструментів, як баян та акордеон. У цьому році заявки на участь у конкурсі подали 14 ансамблів та 45 солістів із різних регіонів України: Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Львівської, Одеської, Харківської та Черкаської областей.

Крім прослуховування конкурсних програм солістів та учасників ансамблів у рамках конкурсу були передбачені наступні заходи: майстер – клас члена журі конкурсу, заслуженого артиста України, професора кафедри баяна та акордеона Київської Національної музичної академії ім.П.І.Чайковського, Фенюка П.В.; концерт Голови журі конкурсу, заслуженого артиста України, лауреата міжнародних конкурсів, професора кафедри народних інструментів Одеської Національної музичної академії ім.А.В.Нежданової Мурзи В.А. До складу журі конкурсу також увійшли: Тарасенко А.Є., педагог – баяніст, член Національної всеукраїнської музичної спілки; Ільїн Д.М., викладач – методист Криворізького обласного музичного коледжу; Єгкалова Л.П., викладач – методист Криворізької музичної школи №8, член Національної всеукраїнської музичної спілки.

Після завершення конкурсу, 19 лютого, відбувся концерт переможців минулих років і традиційний Гала – концерт та нагородження переможців конкурсу 2017 року, до якого була запрошена учениця Черкаської ДМШ №1 ім. М.Лисенка, Лауреат ІІ премії Харченко Катерина (потрібно відмітити, що І премія не була присуджена жодному з учасників у ІІ віковій категорії). В інших вікових категоріях ДМШ №1 була представлена наступними учнями:
Харченко Іван, старша категорія – Диплом Лауреата ІІІ ступеня;
Хачатуров Артем, старша категорія – дипломант;
Хачатуров Армаїс, старша категорія – учасник.
Усі зазначені учні навчаються у викладача – методиста вищої категорії Черкаської ДМШ №1 ім. М.Лисенка Козлової Любові Миколаївни.
Конкурс «Сучасні ритми» 2017 запам’ятався його учасникам цікавими, неординарними конкурсними творами, талановитими виконавцями, подарував багато яскравих емоцій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x