Заборгованості перед «Азотом» за очистку стічних вод немає

Заборгованості перед «Азотом» за очистку стічних вод немає

Під час наради постійної комісії з прав людини, законності, депутатської діяльності й етики регламенту обговорювали зареєстровану петицію про передачу очисних споруд стічних вод з державної в комунальну власність громади. Захід відбувся за участі голови комісії Любові Майбороди, депутатів, представників КП «Черкасиводоканал», департаменту ЖКК та департаменту економіки Черкаської міської ради.

Про це інформує пресслужба КП “Черкасиводоканал”.

Перед обговоренням петиції та доцільності передачі очисних споруд члени комісії поцікавилися розміром заборгованості КП «Черкасиводоканал» перед ПрАТ «Азот» за послугу з очищення міських стічних вод станом на липень 2021 р.

Як доповіла заступниця директора КП «Черкасиводоканал» Світлана Лісковець, щомісяця згідно з тарифом підприємство має сплачувати «Азоту» за очистку стічних вод близько 5,5 млн грн.

– Враховуючи те, що в цьому році договір не укладений через неузгодження сторонами умов надання послуг, в частині нарахування штрафних санкцій, із січня по травень ми не мали можливості оплачувати надані послуги. На початку червня сума заборгованості складала 26 млн грн. Однак порадившись з юристами, ми віднайшли спосіб оплатити надані послуги, і поки договір не укладений, сплачувати будемо у такий спосіб щомісяця, – сказала Світлана Лісковець.

За словами заступниці директора, попри укладений договір між КП «Черкасиводоканал» та ПрАТ «Азот» на послугу централізованого водопостачання, приватне підприємство не поспішає виконувати свої платіжні зобов’язання.

– Заборгованість перед нами за спожиту питну воду сьогодні становить 3,9 млн грн за останні три місяці, і це без урахування платежу за червень, – додала Світлана Лісковець.

Голова комісії Любов Майборода нагадала, що в кінці 2018 року вже порушували питання про передачу очисних споруд стічних вод у комунальну власність міста. Із приводу цього вона звернулась до представників департаментів економіки та ЖКК чи проводились тоді розрахунки на утримання стратегічного об’єкта, та чи вивчали доцільність передачі.

Працівниця департаменту ЖКК пані Тетяна зазначила, що ретельно вивчити питання та прорахувати утримання очисних споруд стічних вод було неможливо без документації ПрАТ «Азот». За її словами, керівництво приватного підприємства було готове надали документи для ознайомлення лише у разі передачі об’єкта на баланс міста».

Депутат Черкаської міської ради від політичної партії «Слуга народу» Араік Мкртчян зазначив, що керівництво ПрАТ «Азот» й сьогодні також не йде на зустріч, на очисні споруди не пускає.

Враховуючи те, що таке рішення потрібно ухвалювати виважено, Любов Майборода дала доручення КП «Черкасиводоканал», департаменту ЖКК та департаменту економіки протягом тижня надати розрахунки вартості утримання очисних споруд стічних вод у разі передачі їх з державної в комунальну власність міста, та надати її на розгляд комісії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x