На Золотоніщині викрали пів мільйона на ремонті доріг

На Золотоніщині викрали пів мільйона на ремонті доріг

П’ять членів організованої групи спільно із сільським головою заволоділи бюджетними коштами на ремонті доріг. Збитки становлять понад пів мільйона гривень. Про це інформують у пресслужбі Черкаської обласної прокуратури.

Так, організатор злочинного угруповання зареєстрував три суб’єкти господарювання як формальних директорів і призначив підконтрольних осіб. Голова сільської ради виступила замовницею робіт, а потім лобіювала інтереси фіктивних підприємств перед територіальною громадою.

У результаті сільська рада та підприємства уклали договори щодо будівництва та ремонту дорожнього покриття в межах сільської ради.

Як з’ясувало слідство, відповідні роботи виконали з матеріалів, що не відповідали проєктній документації й технічним умовам. Також замовниця і підрядники зазначили в актах відомості із завищеними обсягами та вартістю.

До суду скерували обвинувальний акт щодо п’яти членів організованої групи за фактом зловживання службовим становищем, підробки офіційних документів та заволодінням бюджетними коштами (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366  КК України).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x