“Засилля МАФів”: Бондаренко прокоментував ситуацію із тимчасовими спорудами

“Засилля МАФів”: Бондаренко прокоментував ситуацію із тимчасовими спорудами

Малі архітектурні споруди з’явилися на вулиці Благовісній та Сагайдачного. Питання про законність та демонтаж конструкцій порушили під час міськвиконкому 6 липня. Про це повідомляють журналісти “Нової Доби”. 

У Черкасах діє мораторій щодо встановлення МАФів. Попри заборону, на вихідних з’явилися тимчасові конструкції на вулиці Благовісній. За словами міського голови Анатолія Бондаренка, власника поки встановлюють. 

– На вихідних посеред ночі невідомі особи на вулиці Благовісній встановили конструкції, що не мають жодних дозвільних документів, а якщо мають, то підроблені або скасовані у відповідному порядку виконавчим комітетом. Я дав доручення  начальнику муніципальної інспекції підготувати проєкт рішення про демонтаж тимчасових споруд, – сказав Бондаренко та додав: “Також на цій ділянці один черкаський підприємець проводить реконструкцію приміщення, де буде великий медичний центр. Ми не дамо спотворити обличчя міста МАФами”. 

За словами міського голови, ситуація із тимчасовими спорудами на вулиці Сагайдачного неоднозначна, адже орендар сплачував податки з 2006 року. 

– Із 2006 року укладений договір оренди з власником ділянки. Проте на території стояли тимчасові споруди, що були знесені. Власник, який з 2006 року отримав дозвіл на це, платив 15 років оренду, зараз хоче поставити магазин. Ми приїдемо, перевіримо, чи відповідає архітектурно-будівельним нормам, чи це тимчасова споруда, яка квадратура і вже потім дамо висновок, – сказав міський голова. 

Анатолій Бондаренко зауважив, що документи, здебільшого, або підроблені, або мають золотоніський та чигиринський реєстратор. 

– Це просто засилля МАФів. Вони оформляють свідоцтво на право власності й фактично блокують демонтаж. Такі питання ми вирішуємо по кілька років через суди, – додав міський голова та зауважив, що дав доручення заступнику сформувати спеціальну комісію та залучити представників відповідних  органів та громадських активістів щодо оперативного розгляду подібних питань. 

 

Реклама

5 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x