На Чигиринщині запустили сонячну електростанцію

На Чигиринщині запустили сонячну електростанцію

Сонячна електростанція почала функціонувати в селі Вітове, що на Чигиринщині. Її потужність становить 55 мВт. Про це інформують у пресслужбі Черкаської ОДА.

Інвестували в «зелений» проєкт норвежці в межах ініціативи Scаtec.

За інформацією ОДА, будівництво станції обійшлося в два мільярди гривень. Розпочали зводити споруду в 2017 році. За радянських часів на цій території мала бути атомна електростанція. Однак нині замість неї функціонує екологічна – сонячна.

– Світ потребує зеленої енергетики. Після 2030 року експерти прогнозують, що буде дефіцит на рівні 60% в енергетичному секторі. Україна має неабиякий потенціал у гідро-, сонячній і вітровій енергетиці. Тож розвиватимемо цю галузь і надалі. Наш проєкт – не лише про бізнес, а й про соціальну відповідальність, – зазначила генеральна директорка Scatec Ukraine Аліна Свідерська.

Це другий «зелений» об’єкт, що запровадили на Черкащині завдяки інвестиціям з Норвегії за проєктом Scatec. Минулого місяця в Кам’янці запрацювала СЕС, потужністю 32 мВт.

– Приємно чути, коли іноземні інвестори відзначають високий рівень співпраці, особливо з органами влади. Зараз у  Черкаській області працює 221 компанія, що отримують інвестиції із-за кордону. Ми прагнемо, аби кількість таких компаній і успішно впроваджених проєктів збільшувалася. Тож готові створювати всі необхідні умови для цього, – зауважив голова ОДА Олександр Скічко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x