Власників МАФів зобов’язали надати дозвільні документи

Власників МАФів зобов’язали надати дозвільні документи

Дозвільні документи на малі архітектурні споруди, що розташовані на вулиці Благовісній, 213, власники досі не надали. Відповідно до припису управління інспектування Черкаської міської ради, їх вони повинні принести до 16 липня цього року. Про це повідомив головний спеціаліст управління інспектування Черкаської міської ради Ігоря Кіта. 

Тимчасові споруди на території паркувального майданчика поблизу супермаркета “АТБ” невідомі встановили на вихідних. У понеділок, 5 липня, поліція спільно з інспекторами призупинила ремонтні роботи на об’єкті, власники його огородили. 

hdr

За словами головного спеціаліста управління інспектування Черкаської міської ради Ігоря Кіти, згідно з правилами благоустрою, передбачений термін до 10 днів для надання документів. 

–У межах відведеного часу, власники тимчасової споруди чи будь-якого іншого об’єкту, де є зауваження від нашої інспекції, повинні надати дозвільні документи на встановлення споруди саме в цьому місці, – зауважив Ігор Кіта. 

Як повідомив головний спеціаліст управління інспектування, вони отримали інформацію з департаменту архітектури, що встановлювати будь-який об’єкт на цій території дозвіл не надавали. 

–Зараз ми перевіряємо тимчасові споруди, але ці конструкції можуть з’явитися як об’єкт нерухомості. Тоді департамент архітектури зобов’язаний вивчити питання і, у випадку незаконних дій, – скасувати право як об’єкта нерухомості за вказаною адресою, – зазначив Кіта та додав: “Ми вивчали питання, перевіряли реєстр. Згідно з отриманими даними – ця земля міська, тобто не відведена ні людям, які встановили конструкцію, ні власникам супермаркету, що розташований поблизу.

Головний спеціаліст управління інспектування Черкаської міської ради також зауважив, що неодноразово траплялися випадки, коли власники тимчасових споруд не реагували на приписи інспекторів. Проте коли формували групу щодо демонтажу, ці об’єкти з’являлися в реєстрах як нерухомість. Але відповідно до процедури, на будь-яку нерухомість повинно бути оформлене право на використання землі через сесію міської ради, а це досить тривалий процес. 

dav

Якщо у відведений термін власники не нададуть дозвільних документів, то управління інспектування підготують робочу групу щодо демонтажу споруди. І лише згідно з рішенням виконкому підрядна організація знесе об’єкт. 

За невиконання припису власників можуть притягнути до адміністративної відповідальності – накладання штрафу: на громадян від 340 до 1360 грн; посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності від 850 грн до 1700 грн. 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x