Спека на Черкащині посилиться

Спека на Черкащині посилиться

Потужний антициклон «CORNELIEKE» вже другу добу формує на Черкащині сонячну, спекотну та суху погоду. При такій синоптичній ситуації температурний фон зростає, і до позначки +33°, як то кажуть, «рукою подати». Про це повідомляють у Черкаському гідрометцентрі.

У ВИХІДНІ СПЕКА ПОСИЛИТЬСЯ. Атмосфера «підкидатиме дрова» у липневу піч: вночі 19-24º, удень 29-34º. Температурний фон перевищуватиме кліматичну норму на 4-6º. На фоні аномально високих температур навіть північний вітер не додаватиме бажаної свіжої прохолоди.

За попередніми розрахунками, спека не залишить наш регіон як мінімум ще довгих 7 діб. Лише 12-13 липня можливі короткочасні грозові дощі.

Поряд із цим, показник горимості в лісах підвищиться до 5 класу. Така синоптична ситуація сприятиме накопиченню шкідливих домішок в атмосферному повітрі, що посилюватиме відчуття спеки.

В умовах міста спека завжди переноситься гірше. Під прямими променями сонця асфальт і стіни будинків можуть нагріватися до 65-70°. З кожного квадратного метра поверхні в спеку випромінюється 7-8 тисяч кілокалорій теплової енергії. Це і створює ефект фінської сауни. Але в парну ми заходимо на кілька хвилин, а в такій розжареній атмосфері людина може перебувати годинами. Для організму це серйозний стрес.
Так що, вільний час, якщо є можливість, краще проводити на природі, за містом, біля водойм. Прогулянки в умовах міста, здійснювати у ранкові або вечірні години.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x