У тракторних перегонах на Канівщині змагалися чоловіки, жінки й діти

У тракторних перегонах на Канівщині змагалися чоловіки, жінки й діти

«Тракторфест» відбувся уже вдев’яте в селі Полствин, що на Канівщині, 9 липня. Традиційно організатором фестивалю виступає ТОВ «НВФ «Урожай», що входить до складу агрохолдингу МХП. Партнером заходу є Благодійний фонд «МХП – Громаді».

Цьогоріч на «Тракторфест» з’їхалися охочі з Черкащини, Києва, Віннницької, Хмельницької та багатьох інших областей. В умовах спеки для зручності глядачів і вболівальників облаштували локації з наметами й фудкорти.

Розпочався фестиваль урочистим парадом техніки ТОВ «НВФ «Урожай»: зазвичай вона обробляє поля, а на фестивалі бере участь у перегонах.

Напередодні, 8 липня, відбулися кваліфікаційні заїзди механізаторів на МТЗ і FENDT. Крім того, обирали найкращу жінку за кермом трактора, а також уперше в історії фесту змагалися діти до 16 років.
У фінал тракторних змагань пройшло по чотири учасники з кожної категорії. Найкращих за кермом визначало професійне журі, що фіксувало час і стежило за дотриманням правил. Трек для гонок «Монца-2021» розташувався серед поля і, за задумом організаторів, він повторює змагальну смугу «Формули-1», лише є дещо коротшим.

 

Як розповів директор «Урожаю» Олександр Воскобойнік, «випадкових» непідготовлених людей на перегонах «Тракторфесту» немає. Усі вони, по-перше, досвідчені працівники, по-друге, – чимало тренувалися перед змаганнями.

– У перегонах беруть участь наші досвідчені механізатори й жінки, які мають навички водіння. Усі учасники пройшли тренування на техніці й добре підготовлені, – запевняє Олександр Воскобойнік.
Ще одна складність – спека, але для комфорту учасників організатори забезпечили велику кількість води й душові кабіни.

За результатами тракторних перегонів фіналісти отримали цінні призи: за ІІІ місце – сертифікат на 7 тисяч гривень, за ІІ – 10 тисяч гривень і за І місце –15 тисяч гривень.

Після змагань на тракторах у межах фестивалю відбулися екстремальний польовий забіг серед механізаторів і курячі перегони.

Крім того, на заході діяв український ярмарок, локація «Крутий Заміс», також усі охочі могли здійснити тест-драйв на сучасних автомобілях, а надвечір – поспівати караоке з Ольгою Цибульською та послухати хедлайнерку вечірнього концерту Руслану Лижичко. Завершив концертну програму гурт «Крутий Заміс».

Торік «Тракторфест» не відбувся через епідеміологічні обмеження, натомість 2021-го, за словами директора «Урожаю» Олександра Воскобойніка, захід видався вдвічі масштабнішим, ніж було раніше. На його думку, ставлення людей до таких заходів змінилося. Мовляв, останнім часом менше скептицизму й більше позитиву.

– Тут збираються чоловіки й жінки з усіх виробничих підрозділів нашого господарства зі своїми сім’ями. Тому це насамперед родинне свято «урожаївців», на яке ми гостинно запрошуємо друзів і всіх охочих. На «Тракторфесті» найголовніше – гарно покататися й розважитися. Крім того, наше свято – це ще й спроба зберегти надбання наших дідів, які завжди працювали в полі й співали українських пісень. Ми не маємо це втрачати, – зазначив Олександр Воскобойнік.

Більше з «Тракторфесту» – у фоторепортажі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x