Поточний тиждень на Черкащині буде досить спекотним

Поточний тиждень на Черкащині буде досить спекотним

Початок липня на Черкащині характеризувався стабільно теплою, в окремі дні спекотною погодою. У рейтингу найтепліших, за останні 75 років спостережень, перша десятиденка липня посіла 4 місце. При цьому, рекорди денної температури − по області 34−37°, залишилися за 2012, 2017 та 2020 років. Натомість, ночі 5 та 6 липня стали найбільш теплими з мінімальною температурою 20−21°. Про це повідомляють у Черкаському гідрометцентрі.

 

Гігантський антициклон, який майже 7 днів панує над Україно, зокрема Черкащиною, встановився по всій товщі тропосфери і навіть простежується в нижній стратосфері на висоті 10−12 км. Це обширне баричне утворення перекрило шляхи вітрам та заблокував західні процеси, з яким пов’язані атлантичні циклони, а значить і дощі. Така синоптична ситуація збережеться щонайменше ще тиждень.

Таким чином, час існування блокуючого антициклону затягнеться до 14 днів, що буває дуже рідко. Зазвичай, термін існування антициклону близько 5 діб.

 

За прогнозом синоптиків, на поточному тижні на Черкащині буде дуже спекотно, вночі не нижче 16−21°, а вдень розпечене сонце розігріє повітря до 30−33º, в окремі дні 35−36º. Лише сьогодні та у вівторок зона нестійкості зумовить грозові дощі, які принесуть короткочасне полегшення.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x