Інспектори Держгеокадастру області знарахували понад мільйон гривень шкоди за порушення земельного законодавства

Інспектори Держгеокадастру області знарахували понад мільйон гривень шкоди за порушення земельного законодавства

Протягом січня–червня 2021 року державні інспектори Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області здійснили 375 перевірок із питань дотримання вимог земельного законодавства, під час яких виявлено 265 порушень. Про це інформують в установі.

 

За результатами перевірок загалом проведено 95 розрахунків розміру шкоди, заподіяної внаслідок порушень вимог земельного законодавства, на загальну суму 1 061 260 грн, із яких добровільно сплачено 852 202 грн.

У ході своєї роботи фахівці обласного Держгеокадастру оформили матеріали 129 адміністративних справ, виявивши порушення земельного законодавства. За цими фактами вжито заходів реагування, зокрема на порушників накладено стягнення у вигляді штрафу на загальну суму 30 600 грн, із них добровільно сплачено 27  030 грн.

 

Також у першому півріччі 2021 року направлено 49 клопотань до органів державної влади та місцевого самоврядування про приведення ухвалених розпоряджень і рішень про передачу земельних ділянок в оренду, власність і користування відповідно до законодавства.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x