Найближчі 4 доби на Черкащині будуть спекотними

Найближчі 4 доби на Черкащині будуть спекотними

Африканську спеку вже майже 2 тижні на Черкащині забезпечує блокуючий антициклон, який нарешті почав руйнуватися. Проте, ще найближчі 4 доби нам доведеться пектися на «липневій сковорідці». До 20 липня температура вночі 17−22º, вдень 30−35º. Така погода сприятиме зростанню показника горимості у лісах області до 5 класу та подальшому накопиченню шкідливих домішок в атмосфері. Про це повідомляють у Черкаському гідрометцентрі.

 

На відміну від блокуючого антициклону 2010 року, який встановив багато температурних рекордів, нинішній антициклон Скандинавського походження, не зважаючи на спеку, рекордів не оновив.

Уже у вівторок, 21 липня у наш регіон надійде порція прохолоди, яка остудить Черкащину до комфортних літніх температур: вночі 15−20º, вдень 23−28º. Зміна синоптичної ситуації зумовить короткочасні грозові дощі.

Спекотна суха погода сприяла розгортанню жнивної кампанії та висушуванню ґрунту лише у верхніх шарах. Тобто до ґрунтової засухи не дійшло. Життєдіяльність рослин підтримували висока вологість у денні години та ранкові рясні роси.

 

Наслідками спеки можуть бути:

температура або тепловий удар;

зневоднення і втрата рідини. Лікарі пояснюють, зневоднення може призвести до згущення крові і утворення тромбів в тих судинах яких в нормі вони не утворюються;

втрата дуже важливих мікроелементів (калій, магній) з потом, які призводять до порушень серцевих ритмів.

 

У таку спеку якнайменше потрібно бути на відкритому сонці, якщо вийшли на вулицю постарайтеся бути в тіні. Якщо ви відчуваєте, що перегріваєтесь зайдіть в прохолодне приміщення або прийміть прохолодний душ.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x